fbpx

“Έφυγε” από τη ζωή ο σπουδαίος Αχμάντ Ακμπαρί Τζαβίντ

“Έφυγε” από τη ζωή ο σπουδαίος Αχμάντ Ακμπαρί Τζαβίντ

Μία από τις πλέον αξιοσέβαστες μορφές της ξιφασκίας του Ιράν, ο Αχμάντ Ακμπαρί Τζαβίντ δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Ο σπουδαίος αθλητής και παράγοντας του σπορ απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών, αφήνοντας όμως πίσω του μία ιδιαίτερα πλούσια κληρονομιά.

Ως αθλητής, ο Ακμπαρί Τζαβίντ διέπρεψε κυρίως της δεκαετία του 1970, κατακτώντας ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες του 1974 -οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στην Τεχεράνη- ενώ δύο χρόνια αργότερα εκπροσώπησε την πατρίδα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ.

Μετέπειτα, έχοντας πλέον αποσυρθεί από τους αγώνες, ανέλαβε το 1993 τη γενική γραμματεία της Ιρανικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, διατηρώντας το πόστο του ως το 1998. Ακολούθησε ακόμη μία διετία στην ίδια θέση, την περίοδο 2009-2011.

Επιπρόσθετα, θήτευσε και ως μέλος του Συμβουλίου Βετεράνων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας το διάστημα 2012-2016, αγωνιζόμενος μάλιστα και σε επίσημο τουρνουά Βετεράνων Ασίας το 2017, όπου και πήρε δύο χάλκινα μετάλλια.

Ο Ακμπαρί Τζαβίντ έφυγε από τη ζωή χαρακτηριζόμενος από όσους τον γνώριζαν ως ένας άνθρωπος απολύτως ταγμένος στο άθλημα της ξιφασκίας και πιστός υπηρέτης του μέχρι το τέλος της πορείας του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία