fbpx

Επιδρομή της γερμανικής αστυνομίας σε κατοικίες του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άλισερ Ουσμάνοφ

Επιδρομή της γερμανικής αστυνομίας σε κατοικίες του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άλισερ Ουσμάνοφ

Κάποια από τα σπίτια του Άλισερ Ουσμάνοφ, του Ρώσου ολιγάρχη και για χρόνια προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας ξιφασκίας, δέχθηκαν επιδρομή από τη γερμανική αστυνομία καθώς φέρεται να κατηγορείται για φοροδιαφυγή μεταξύ άλλων καταγγελιών. Συνολικά 24 περιουσιακά στοιχεία έχουν δεχθεί επιδρομή σε τέσσερις περιφέρειες με 250 αστυνομικούς να εμπλέκονται στην επιχείρηση.

 Ο Ουσμάνοφ και άλλοι τέσσερις ύποπτοι βρίσκονται υπό διερεύνηση με τις περιοχές που έγιναν οι επιχειρήσεις να είναι η Βαυαρία, η Βάδη-Βυτεμβέργη, το Σλέσιγκ-Χολστάιν και το Αμβούργο. Η αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση κιβωτίων και υπολογιστών. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς της Φρανκφούρτης ο Ουσμάνοφ κατηγορείται για ένα εκτεταμένο και περίπλοκο δίκτυο εταιριών για να κρύβει μεταφορές χρημάτων από το 2017 και μετά ενώ κατηγορείται επίσης ότι πληρώνει εταιρεία ασφαλείας χρησιμοποιώντας δεσμευμένα ποσά.

 Ο Ουσμάνοφ αποχώρησε από την προεδρία της διεθνούς ομοσπονδίας το Μάρτιο όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε στις κυρώσεις κατά των Ρώσων εξαιτίας της εισβολής της χώρας στην Ουκρανία. Οι γερμανικές αρχές έχουν ήδη προχωρήσει και στην κατάσχεση του μεγαλύτερου σούπερ-γιοτ στον κόσμο που ανήκει στον βαθύπλουτο επιχειρηματία που απασχολείται στον τομέα της εξόρυξης μεταλλευμάτων.

Γεννημένος στο σημερινό Ουζμπεκιστάν την εποχή της ΕΣΣΔ, ο Ουσμάνοφ ήταν πρόεδρος της ομοσπονδίας από το 2008 χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμα αντικαταστάτης του. Το 2019 πλήρωσε περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει το ιστορικό έγγραφο με το οποίο ο Βαρόνος Πιερ ντε Κουμπερτέν έγραφε τα σχέδιά του για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και στην συνέχεια το δώρισε στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία