fbpx

Ουκρανικό μπλόκο στην επιστροφή Ρώσων αθλητών στις διεθνείς διοργανώσεις

Ουκρανικό μπλόκο στην επιστροφή Ρώσων αθλητών στις διεθνείς διοργανώσεις

Την επιστροφή των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών στις διεθνείς διοργανώσεις προσπαθεί με κάθε τρόπο να “φρενάρει” η Ουκρανική Ομοσπονδία Ξιφασκίας (UFF). Με μήνυμά του προς τον προσωρινό πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FIE), Μανώλη Κατσιαδάκη, ο πρόεδρος της UFF Βαντίμ Γκουτσάιτ προσπαθεί να πείσει για τη συνέχιση της απαγόρευσης συμμετοχής αυτών των αθλητών σε κάθε διοργάνωση, στο πλαίσιο των πολεμικών συγκρούσεων που μαίνονται μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας από τις 24 Φεβρουαρίου.

Ουσιαστικά, αυτή η ενέργεια έρχεται ως αντίδραση στο ευρύτερο κλίμα που απορρέει από τη ΔΟΕ για αναζήτηση διαδρόμων επιστροφής των Ρώσων και Λευκορόσων αθλητών στις διοργανώσεις, μιας και σε όλα τα Ολυμπιακά σπορ ανοίγει αυτή την περίοδο η αυλαία των προκριματικών για τους Αγώνες του 2024.

Σε κάθε περίπτωση, δείχνει βέβαιο πως τις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις στο μπρα-ντε-φερ των δύο πλευρών που επιθυμούν, η μία την επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους αγώνες και η άλλη τη διατήρηση της αποβολής τους από κάθε διοργάνωση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία