fbpx

Παγκόσμιο: Το πανόραμα της πρώτης ημέρας

Παγκόσμιο: Το πανόραμα της πρώτης ημέρας

Στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο, άρχισε η δράση για τους κορυφαίους του κόσμου στα αγωνίσματα της ξιφασκίας.

Ο Ούγγρος, τρεις φορές κάτοχος του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, Άαρον Ζίλαγκι, πήρε τη νίκη στην ατομική σπάθη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας που διεξάγεται στο Κάιρο ενώ η Σέρα Κονγκ από τη Νότια Κορέα αναδείχθηκε νικήτρια στο ξίφος μονομαχίας, την πρώτη από τις συνολικά έξι ημέρες δράσης που απονέμονται δώδεκα χρυσά μετάλλια σε άνδρες και γυναίκες, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο στα τρία αγωνίσματα. Συνολικά συμμετέχουν 144 άνδρες από 50 χώρες και 159 γυναίκες από 64, στο Indoor Halls Complex του διεθνούς σταδίου του Καϊρου, στην πόλη Νασρ.

 Ο Ζίλαγκι αντιμετώπισε τον Γάλλο Μαξίμ Πιανφετί στον τελικό της σπάθης επικρατώντας με 15-14. Ο Πιανφετί νίκησε στα ημιτελικά τον Ρουμάνο Ιούλιαν Τεοντοσίου με 15-11 ενώ ο Ζίλαγκι νίκησε τον Γεωργιανό Σάντρο Μπαζάντζε με το ίδιο σκορ. Πιο πριν, στα προημιτελικά, ο Τεοντοσίου νίκησε τον παγκόσμιο πρωταθλητή από τη Νότια Κορέα, τον Σανγκούκ Οχ, με 15-14 ενώ ο Ζίλαγκι επικράτησε του συμπατριώτη του και παγκόσμιου πρωταθλητή Άντρας Ζατμάρι στο γύρο των 16 με 15-9. Η Ουγγαρία έχει τα περισσότερα μετάλλια στην ατομική σπάθη των ανδρών σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος με 45. «Είναι η πρώτη φορά που κέρδισα ένα παγκόσμιο μετάλλιο και μετά από τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια το ήθελα πολύ», είπε ο Ζίλαγκι. «Έτσι ακριβώς το φανταζόμουν και είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος και σκεφτόμουν τον πανηγυρισμό. Ο τελικός ήταν το σκληρότερο ματς και έπρεπε να νικήσω και τον εαυτό μου».

 Στο ξίφος μονομαχίας γυναικών η Κονγκ αντιμετώπισε τη Γερμανίδα Αλεξάντρα Έντολο στον τελικό νικώντας 11-10. Η Έντολο νίκησε την Ιταλίδα δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ροζέλα Φιαμίνγκο, στα ημιτελικά με 15-10 ενώ η Κονγκ νίκησε τη 14-9 τη Μαν Βάι Βίβιαν Κονγκ από την Κίνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κονγκ νίκησε 12-11 την Ιταλίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια, Μάρα Ναβάρια, στα προημιτελικά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία