fbpx

Αλπικό Σκι: Νικήτρια η Venier, τραυματισμός για την Shiffrin (video)

Πρώτη νίκη στην σεζόν για την Stephanie Venier.

Πρώτη νίκη στην σεζόν για την Stephanie Venier με την Αυστριακή να επικρατεί στην ελεύθερη κατάβαση για το παγκόσμιο κύπελλο αλπικού σκι.

Η νίκη στην Κορτίνα Ντ’Αμπέτσο της Ιταλίας. Ένα από τα πεδία δράσης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026. Λίγες εβδομάδες μετά τον τραυματισμό του συντρόφου της, του Aleksander Aamodt Kilde, σειρά της Mikaela Shiffrin να χτυπήσει.

 Η Αμερικανίδα έχασε τον έλεγχο σε μία αριστερή στροφή πέφτοντας με δύναμη πάνω στο προστατευτικό δίχτυ. Η ίδια έμεινε ξαπλωμένη για αρκετή ώρα στο χιόνι. Εμφανής ο τραυματισμός στο πόδι. Το ελικόπτερο μετέφερε την 28χρονη στο νοσοκομείο.

Ίδια κατάληξη είχε ο αγώνας και για την Corrine Suter. Η Ελβετίδα κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου στο Πεκίνο το 2022.

Η Venier πήρε τη νίκη με διαφορά σχεδόν τεσσάρων δεκάτων του δευτερολέπτου από την πλησιέστερη αντίπαλός της. Δεύτερη η Lara Gut-Behrami από την Ελβετία. Διπλή παρουσία στο βάθρο για την Αυστρία με 3η την Christina Ager. Τριπλή παρουσία στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η Ager είχε τον ίδιο χρόνο με την Καναδή Valerie Grenier και την Sofia Goggia. Η Ιταλίδα παραμένει πρωτοπόρος στη βαθμολογία του αγωνίσματος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χιονοδρομία