fbpx

Μιλάνο Κορτίνα 2026: Το αλπικό σύνθετο γίνεται ομαδικό στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Μιλάνο Κορτίνα 2026: Το αλπικό σύνθετο γίνεται ομαδικό στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Το αλπικό σύνθετο θα μεταμορφωθεί σε ομαδικό αγώνισμα ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2026.

Στις προηγούμενες διοργανώσεις άνδρες και γυναίκες έδιναν το δικό τους αγώνισμα συνδυάζοντας την τεχνική με την ταχύτητα με τον καλύτερο συνολικό χρόνο να κρίνει το νικητή. Ο Αυστριακός Γιοχάνες Στρολτς και η Ελβετίδα Μισέλ Γκιζέν πήραν το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022.

 Στην Ιταλία η μορφή αλλάζει και πλέον δύο αθλητές του ίδιου φύλου θα εκπροσωπούν τη χώρα τους με τον έναν να ειδικεύεται στην ελεύθερη κατάβαση ενώ ο άλλος θα παίρνει μέρος στο σκέλος της τεχνικής κατάβασης.

Αλλαγές θα γνωρίσει και το άλμα με σκι με το ομαδικό αγώνισμα να βλέπει τους αθλητές να μειώνονται από τέσσερις σε δύο και τη δράση να διεξάγεται σε τρεις γύρους. Στον πρώτο την πρόκριση θα πάρουν οι 12 καλύτερες ομάδες ενώ στον τρίτο και τελευταίο θα περάσουν οι κορυφαίες 8.

 Το βορινό σύνθετο των ανδρών θα δει επίσης τις ομάδες να έχουν δύο αντί τεσσάρων αθλητών όπως είχαν πριν και να αγωνίζονται στο μεγάλο λόφο και να χιονοδρομούν σε μία διαδρομή 1,5 χιλιομέτρου που θα διανύσουν 5 φορές.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά