fbpx

Παγκόσμιο – Οτάβα: Πρώτη στο γύρο του ομίλου η Ελβετία (vid)

Παγκόσμιο – Οτάβα: Πρώτη στο γύρο του ομίλου η Ελβετία (vid)

Η Ελβετία πέρασε απευθείας στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος κέρλινγκ ανδρών στην Οτάβα του Καναδά με την πρώτη θέση στη φάση του ομίλου.

Η ομάδα του Μπενουά Σβαρτζ έκανε το εντυπωσιακό 11 στα 11 νικώντας 8-5 την κάτοχο του τίτλου Σουηδία και πλέον περιμένει να μάθει την αντίπαλό της που θα προκύψει από την αναμέτρηση της Σουηδίας με την οικοδέσποινα ομάδα του Καναδά.

Απευθείας στα ημιτελικά ως δεύτερη πέρασε η Σκωτία με την ομάδα του Μπρους Μάουατ να παίρνει άνετα τη νίκη με 10-4 απέναντι στη Νέα Ζηλανδία και να ολοκληρώνει τη φάση του ομίλου με 10 νίκες σε 12 ματς και θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ματς μεταξύ Νορβηγίας και Ιταλίας.

Ο Καναδάς εξασφάλισε την 4η θέση με τη νίκη επί της Σουηδίας στο τελευταίο ματς ενώ νωρίτερα στην ημέρα είχε νικήσει 9-5 την Τουρκία. Η Σουηδία που άρχισε με 8 διαδοχικές νίκες είχε στην συνέχεια 2 νίκες και τρεις ήττες. Σε άλλα ματς η Γερμανία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με νίκη 8-5 επί της Ιαπωνίας ενώ η Νορβηγία πήρε την πρόκριση για την συνέχεια με το 6-4 σε βάρος της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά