fbpx

Παγκόσμιο – Οτάβα: Πήρε τέλος το σερί της Σουηδίας (vid)

Παγκόσμιο – Οτάβα: Πήρε τέλος το σερί της Σουηδίας (vid)

Κάτοχος του τίτλου η Σουηδία σταμάτησε στις 6 σερί νίκες μετά την ήττα με 8-7 από τη Νορβηγία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κέρλινγκ ανδρών στην Οτάβα του Καναδά παρά την προσπάθεια του αρχηγού Νίκλας Έντιν που χαρακτηρίστηκε μία από τις καλύτερες στην ιστορία.

 Οι Σουηδοί με αρχηγό τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και κάτοχο του Ολυμπιακού τίτλου, τον Έντιν, λίγο αργότερα επέστρεψαν στις νίκες με το 10-3 απέναντι στην Τσεχία. Η ήττα της Σουηδίας ωστόσο από τη Νορβηγία σήμαινε ότι η Ελβετία του Γιάνικ Σβάλερ πέρασε στην κορυφή της κατάταξης αν και με ματς παραπάνω.

 Η Ελβετία επιβλήθηκε 7-5 της Νέας Ζηλανδίας και λίγο μετά επικράτησε 8-2 της Τουρκίας που σημαίνει ότι έχει απολογισμό 8 νικών και μίας ήττας. Σουηδία και Νορβηγία, με την τελευταία να νικά και τη Γερμανία, με 5-3, είναι στη 2η θέση με 7 νίκες και μία ήττα.

Η Νέα Ζηλανδία σημείωσε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση με το 11-8 απέναντι στη Γερμανία ωστόσο παραμένει εκτός ζώνης πρόκρισης για τα play-off. Τον αποκλεισμό από την συνέχεια γνώρισαν Τουρκία και Νότια Κορέα που ηττήθηκαν από την οικοδέσποινα ομάδα του Καναδά και μετά από την Σκωτία.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά