fbpx

Παγκόσμιο Οτάβα: Στόχος η διατήρηση του τίτλου για τους Σουηδούς

Παγκόσμιο Οτάβα: Στόχος η διατήρηση του τίτλου για τους Σουηδούς

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα κέρλινγκ ανδρών αρχίζει στην Οτάβα του Καναδά με την τέσσερις φορές κάτοχο του τίτλου Σουηδία να είναι το φαβορί.

 Ο αρχηγός Νίκλας Έντιν, κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής οδήγησε την ομάδα της χώρας του στην επιτυχία στον τελικό της περασμένης χρονιάς στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ απέναντι στον Καναδά του Μπραντ Γκούσουε, του «χρυσού» Ολυμπιονίκη το 2006 στο Τορίνο.

 Αυτός ήταν ο 11ος τίτλος της Σουηδίας στην ιστορία, έναν τίτλο που έχει πάρει το 2018, το 2019 και το 2021 τα τελευταία χρόνια ενώ ο Καναδάς, ως διοργανωτής, θέλει να επιστρέψει στην κορυφή για πρώτη φορά από το 2017. Ο Καναδάς αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί και την πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία με 36 τίτλους.

 Οι άλλες ομάδες που παίρνουν μέρος είναι οι Τσεχία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Σκωτία, Νότια Κορέα, Ελβετία, Τουρκία και ΗΠΑ. Το πρώτο ματς θα είναι μεταξύ των διοργανωτών και της Ελβετίας, που έχει για αρχηγό τον Γιάνικ Σβάλερ, ο οποίος μετρά 2 αργυρά μετάλλια σε επίπεδο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά