fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Βορινού Σύνθετου: Νικητής ο Ρίιμπερ, ο τίτλος στον Λάμπαρτερ (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Βορινού Σύνθετου: Νικητής ο Ρίιμπερ, ο τίτλος στον Λάμπαρτερ (vid)

Ο Γιαρλ Μάγκνους Ρίιμπερ πήρε τη νίκη στο Λάχτι για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο παγκόσμιο κύπελλο βορινού σύνθετου ενώ ο Γιοχάνες Λάμπαρτερ έκανε δικό του τον τίτλο.

 Η χιονόπτωση της προηγούμενης βραδιάς ανάγκασε τους διοργανωτές να δουλέψουν σκληρά για να τα έχουν όλα έτοιμα και ο Νορβηγός πήρε το προβάδισμα μετά το σκέλος του άλματος με 126 μέτρα και 152,9 βαθμούς μπαίνοντας πρώτος στο σκέλος των 10 χιλιομέτρων σκι αντοχής.

 Ο Γάλλος Λοράν Μουρεταλέρ είχε άλμα στα 133 μέτρα παίρνοντας 147,7 βαθμούς ακολουθώντας σε απόσταση 21 δευτερολέπτων τον Ρίιμπερ ενώ ο Εσθονός Κρίστιαν Ίλβες με 124,5 μέτρα και 145,9 βαθμούς ήταν τρίτος, 28 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο.

Ο Νορβηγός έφτασε στην 57η νίκη της καριέρας του με διαφορά 1,8 δευτερολέπτων από τον συμπατριώτη του, τον Γιανς Λούρας Όφτεμπρο ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε ο Ίλβες σε απόσταση 5,2 δευτερολέπτων από το νικητή. Η κρυστάλλινη σφαίρα πήγε στον Γιοχάνες Λάμπαρτερ ο οποίο έγινε ο τρίτος Αυστριακός που παίρνει τον τίτλο στην ιστορία μετά τον Κλάους Σουλτσενμπάχερ το 1988 και τον Φέλιξ Γκότβαλντ το 2001.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά