fbpx

Το «Ολυμπιακό» μέλλον του βορινού σύνθετου τρομάζει τον Φρέντσελ

Το «Ολυμπιακό» μέλλον του βορινού σύνθετου τρομάζει τον Φρέντσελ

Ο Γερμανός Έρικ Φρέντσελ, κάτοχος τριών χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων και 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θεωρεί αβέβαιο το μέλλον του αθλήματος.

 Ο 34χρονος, ο οποίος προετοιμάζεται για την τελευταία του συμμετοχή σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Μιλάνο και Κορτίνα Ντ’Αμπέτσο, στην Ιταλία, το 2026, πήρε τον πρώτο του Ολυμπιακό τίτλο στο Σότσι της Ρωσίας το 2014 και σε δηλώσεις του στη Blickpunkt Sport δήλωσε εξαιρετικά σοκαρισμένος από τις πρόσφατες συζητήσεις για το αν το βορινό σύνθετο πρέπει να μείνει στο πρόγραμμα της διοργάνωσης.

 Η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος, η FIS, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της τον περασμένο Ιούνιο όταν έμαθε ότι μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022 η γυναικεία έκδοση δεν θα βρίσκεται στο πρόγραμμα και στην επόμενη διοργάνωση.

 O προβληματισμός έγκειται στο γεγονός ότι τα 27 διαθέσιμα μετάλλια πήγαν μόλις σε τέσσερις χώρες στους προηγούμενους τρεις Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. «Φυσικά θέλω να συνεχίσω να μάχομαι για το άθλημα, η παράδοση παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο. Η βάση των νέων αθλητών μας κινδυνεύει να χαθεί από μία τέτοια εξέλιξη. Πρώην και νυν αθλητές έχουν ένα ρόλο να παίξουν και σίγουρα θα ήθελα να προσπαθήσω κι εγώ».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χειμερινά