fbpx

Παγκόσμιο: Η δράση αρχίζει στην Σαϊτάμα

Παγκόσμιο: Η δράση αρχίζει στην Σαϊτάμα

Σόμα Ούνο και Καόρι Σακαμότο θα προσπαθήσουν να πάρουν ξανά τον τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ μπροστά στο κοινό της χώρας τους, στην Σαϊτάμα της Ιαπωνίας.

 Η διοργάνωση θα δει αθλητές και αθλήτριες από 39 χώρες, όχι όμως και από την πιο επιτυχημένη χώρα στην ιστορία, τη Ρωσία, η οποία είναι αποκλεισμένη για δεύτερη διαδοχική χρονιά εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

 Ο 25χρονος Ούνο, κάτοχος του αργυρού μεταλλίου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ το 2018 και του χάλκινου πέρυσι στο Πεκίνο, είναι το φαβορί στους άνδρες παίρνοντας τη νίκη στους τελικούς των Γκραν Πρι στο Τορίνο τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Σακαμότο, κάτοχος του χρυσού στο ομαδικό και του χάλκινου στο ατομικό στο Πεκίνο, δεν βρέθηκε στο βάθρο των τελικών Γκραν Πρι ωστόσο πήρε τη νίκη στο Challenge Cup του Φεβρουαρίου στο Τίιμπουργκ της Ολλανδίας. Η συμπατριώτισσά της, Μάι Μιχάρα, νικήτρια στους τελικούς, επιστρέφει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για πρώτη φορά από το 2017.

Παγκόσμιοι πρωταθλητές και «αργυροί» Ολυμπιονίκες, Αλέξα Νιέριμ και Μπράντον Φρέιζερ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν με επιτυχία τον τίτλο τους στα ζευγάρια ενώ στο χορό στον πάγο όλοι περιμένουν τη μάχη της Πάιπερ Γκίλες και του Πολ Πουαριέ από τον Καναδά απέναντι στη Μάντισον Τσοκ και τον Έβαν Μπέιτς από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά