Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ), Γιώργος Νικητίδης…συστήνει στο ελληνικό κοινό το πρόσωπο που έχει (δικαίως) κλέψει την παράσταση το τελευταίο διάστημα, Αλέξανδρο Γκιννή, ενώ παράλληλα εξιστορεί τη διαδρομή του Έλληνα σκιέρ και το πως έφτασε να αγωνίζεται με το ελληνικά χρώματα από το 2020.
Ο κ. Νικητίδης αποκαλύπτει στο ApexSports.gr τη στήριξη της ΕΟΧΑ στον AJ, αλλά και το πλάνο που έχει για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026, αλλά και για τον γενικότερο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας στην ελληνική χιονοδρομία.
Τις τελευταίες εβδομάδες η ελληνική χιονοδρομία βιώνει ιστορικές ημέρες χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις του Αλέξανδρου Γκιννή με το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο στο Σαμονί, αλλά και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Κουρσεβέλ. Ποιο είναι το… στόρι του Γκιννή και πως έφτασε να αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα;
Κάποιοι θεωρούν ότι ο Αλέξανδρος Ιωάννης Γκιννής (εξ’ ου και το AJ Ginnis) είναι ένας Αμερικανός που απλά έχει μια πιθανή σχέση καταγωγής με την Ελλάδα και που επινοήθηκε η πολιτογράφησή του ως Έλληνας, όπως ενδεχομένως να είχε γίνει με άλλους αθλητές, άλλων αθλημάτων.
Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε το 1994 στην Ελλάδα από Έλληνες γονείς, έζησε τα παιδικά του χρόνια στη Βουλιαγμένη και πήγε σε ελληνικό σχολείο.
Η οικογενειακή σχέση του με τις ΗΠΑ πηγάζει από το γεγονός ότι η μητέρα του γεννήθηκε εκεί από γονείς που είχαν μεταναστεύσει στην Νέα Υόρκη. Μ’ αυτή την έννοια ο Αλέξανδρος αναφέρεται ως Ελληνοαμερικανός και έχει διπλή υπηκοότητα.
Η διαδρομή του στη χιονοδρομία ξεκίνησε από πολύ νωρίς (μόλις 2-3 ετών) στον Παρνασσό όπου ο πατέρας του ήταν προπονητής και διηύθυνε μια σχολή σκι.
Αυτά μέχρι την ηλικία των 12 ετών όπου ο πατέρας του ξεκίνησε να εργάζεται σαν προπονητής στην Αυστρία με αποτέλεσμα ο Αλέξανδρος να βρίσκεται εκεί για μεγάλα διαστήματα, ενώ 2-3 χρόνια μετά η οικογένεια μετακόμισε πλέον στις ΗΠΑ, με τον ίδιο έχοντας πλέον αποφασίσει ότι θα ασχοληθεί «επαγγελματικά» με το σκι, να γράφεται σε εξειδικευμένη σχολή στο Βερμόντ και το 2012 συμμετείχε ως αθλητής της ομάδας των ΗΠΑ.
Στο τέλος του 2014 (μόλις 2-3 χρόνια μετά) εμφανίζεται σε αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου έχοντας πλέον εξειδικευτεί στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης (στο σλάλομ) που είναι το πιο δύσκολο και πιο επίπονο από τα αγωνίσματά μας.
Το 2015 κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων και στα επόμενα χρόνια (μέχρι το 2018) έρχονται αρκετές διακρίσεις σε αγώνες του Europa Cup. Πάντα ως Αμερικανός αθλητής.
Όμως σ’ αυτό το επίπονο άθλημα, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών, και ο Αλέξανδρος ήταν πολύ άτυχος, αφού από το 2018 μέχρι το 2020 είχε ήδη υποβληθεί 5 φορές σε επεμβάσεις στο αριστερό γόνατο και είχε μείνει σχεδόν 2 χρόνια εκτός αγώνων. Έτσι ήρθε και η απόφαση της Αμερικανικής Ομοσπονδίας να τον αφήσει πλέον εκτός του σχεδιασμού της.
Ήταν εντέλει κακή συγκυρία ή «ευκαιρία» για την ΕΟΧΑ;
Δεν σας κρύβω ότι όλα αυτά τα χρόνια εμείς στην ΕΟΧΑ βλέπαμε την πορεία του AJ με ιδιαίτερο θαυμασμό, αλλά και μια αίσθηση πίκρας, αφού ένα ελληνόπουλο με τέτοιες δυνατότητες δεν αγωνιζόταν με τα δικά μας χρώματα. Με αυτή την έννοια λοιπόν, ίσως ναι, ήταν η ευκαιρία.
Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάστηκε να το σκεφτούμε πολύ. Σχεδόν άμεσα (στα μέσα του 2020) έγινε η επικοινωνία του Αλέξανδρου με την Ομοσπονδία μας προκειμένου να μεταγραφεί και να αγωνίζεται πλέον με τα ελληνικά χρώματα.
«Τρέξαμε» άμεσα όλες τις αναγκαίες διαδικασίες στην FIS (διεθνή ομοσπονδία) και έτσι από τη σεζόν 2020-2021 ο AJ εμφανίζεται στο διεθνές σκι ως Έλληνας αθλητής.
Θέλω στο σημείο αυτό να σημειώσω, το πάθος του Αλέξανδρου για την Ελλάδα και για όσα αισθάνεται ότι προσφέρει στην πατρίδα του μέσα από τις διακρίσεις του.
Θα σας περιγράψω το εξής πολύ χαρακτηριστικό, που έζησα ο ίδιος στον αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος στο Κουρσεβέλ.
Ο AJ έχει ολοκληρώσει την πρώτη διαδρομή του αγώνα με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο και βρίσκεται με τους προπονητές του, στην αίθουσα παραμονής των αθλητών, όπου δέχεται την φροντίδα του φυσιοθεραπευτή του και αυτοσυγκεντρώνεται καταγράφοντας νοερά την χάραξη της δεύτερης διαδρομής που θα βγει για να τρέξει σε λίγο.
Ήμουν κι εγώ εκεί, κυρίως γιατί ήθελα να αισθάνεται ότι η Ομοσπονδία είναι δίπλα του. Όταν σηκώθηκε για να βγει για τον αγώνα, μου λέει : “Πρόεδρε, πάμε να το καταφέρουμε, για την Ελλάδα”.
Δεν σας κρύβω ότι δάκρυσα και δεν μπόρεσα να του πω λέξη. Τον αγκάλιασα και κατάφερα να μόνο “Ναι, μπορείς”. Το πίστευε, ότι μπορεί να το κάνει και το έκανε.
Λίγα λεπτά αργότερα ήταν «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής και έδινε το πρώτο στην ιστορία μετάλλιο στην ελληνική χιονοδρομία.
Αν κάποιος σας έλεγε ότι ο Γκιννής μέσα σ’ ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή που τρέχει για την Ελλάδα, θα κατακτήσει μετάλλιο σε παγκόσμιο κύπελλο και παγκόσμιο πρωτάθλημα, τι θα του απαντούσατε;
Θα του έλεγα ότι μάλλον βιάζεται πολύ και θα του εξηγούσα ότι ναι μεν μια μεγάλη διάκριση είναι μέσα στις δυνατότητες που έχει ο Γκιννής, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο.
Θα είμαι ειλικρινής. Ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος, ίσως ακόμα ούτε και ο ίδιος ο Αλέξανδρος, περιμέναμε ότι θα μπορούσε να φτάσει τόσο ψηλά μέσα σ’ αυτή την σεζόν, όταν μόλις πριν 8 μήνες είχε την 6η κατά σειρά επέμβαση (στο δεξί γόνατο αυτή τη φορά) και είχε ξεκινήσει την προετοιμασία του στο χιόνι πριν 4-5 μήνες.
Πάντα πίστευα και πιστεύαμε ότι ο AJ έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και ότι κάποια στιγμή θα πετύχει κάτι μεγάλο, αλλά πραγματικά δεν το περιμέναμε τόσο σύντομα.
Ο αρχικός σχεδιασμός είχε γίνει με γνώμονα (στόχο) την συμμετοχή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2022 στο Πεκίνο όπου θα διεκδικούσε μια καλή θέση. Αυτό δυστυχώς χάθηκε λόγω του τραυματισμού. Πλέον, ο στόχος είναι οι Ολυμπιακοί του 2026 στην Κορτίνα της Ιταλίας.
Οι καλές εμφανίσεις, τα μετάλλια, οι διακρίσεις, βάζουν την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των χιονοδρομιών. Από την άλλη όμως ανεβάζει τον πήχη και για την ίδια την ομοσπονδία. Με τη βοήθεια από την Πολιτεία (Ιούνιος 2022) να φτάνει τα 120.000 ευρώ, πως σκέφτεται η ΕΟΧΑ να στηρίξει τις απαιτητικές ανάγκες ενός αθλητή που θέλει να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο και γιατί όχι να εξελιχθεί ακόμα
Να μου επιτρέψετε να διευκρινίσω ότι το ακριβές ποσό της τακτικής επιχορήγησης του 2022 είναι και λίγο μικρότερο είναι 116.000 και περίπου το ίδιο είναι το ποσό που ήρθε για τις εθνικές μας ομάδες από την φορολόγηση του στοιχήματος.
Πραγματικά η Ελλάδα και η ΕΟΧΑ έχουν μπει στον χάρτη της παγκόσμιας χιονοδρομίας. Αυτό ακριβώς συζητούσαμε με τον πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας (FIS) κ. Γιόχαν Ελιάς με αφορμή το ασημένιο του παγκοσμίου κυπέλλου και πριν ακόμα ολοκληρωθεί ο αγώνας του παγκόσμιου πρωταθλήματος.
Ακριβώς το ίδιο είπε εκείνος στον Αλέξανδρο, όταν του περνούσε το ασημένιο μετάλλιο. Πλέον ο πήχης είναι πολύ ψηλά και οι ανάγκες ακόμα μεγαλύτερες.
Ποια η στήριξη της ΕΟΧΑ στον Γκιννή;
Η μέχρι τώρα στήριξη της ομοσπονδίας στο Αλέξανδρο, ήταν πολύ σημαντική. Τόσο στην περίοδο 2021-2022, αλλά και πολύ περισσότερο στην τρέχουσα σεζόν, η ΕΟΧΑ κάλυψε ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόστους από το πρόγραμμά του. Ακόμα και στην φάση μετά τον τραυματισμό του, για την επέμβασης και την αποθεραπεία είμασταν δίπλα του τόσο ηθικά όσο και οικονομικά.
Βέβαια, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η υποστήριξη των χορηγών του όπως και η βοήθεια από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ).
Ήδη έχουμε ξεκινήσει έναν σχεδιασμό που προβλέπει μια πιο επίμονη προσπάθεια εξασφάλισης χορηγιών ώστε να καλυφθούν οι πολύ αυξημένες πλέον απαιτήσεις.
Ας ελπίζουμε ότι σε αυτή την προσπάθεια θα δούμε να συμμετάσχει και η πολιτεία και εννοώ φυσικά το υπουργείο, αλλά και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Ας μη ξεχνάμε ότι η Ε.Ο.Χ.Α. προσπαθεί να αναπτύξει με την ισχνή οικονομική ενίσχυση που ανέφερα πριν, 5 χειμερινά αθλήματα με περισσότερα από 15 αγωνίσματα, και εκπροσωπεί μόνη εδώ και δεκαετίες τη χώρα μας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, έναντι 39 ομοσπονδιών που μας εκπροσωπούν στους θερινούς.
Θέλω να τονίσω και κάτι ακόμα, ιδιαίτερης σημασίας κατά την γνώμη μου. Εδώ και ένα μήνα λόγω των διακρίσεων του Γκιννή όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται στην Ελλάδα και την ελληνική χιονοδρομία.
Σκέφτεται κάποιος ότι θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη και μεγαλύτερη διαφημιστική καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό της χώρας μας, σε μια περίοδο μάλιστα που το Υπουργείο Τουρισμού κάνει μια έντονη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση;
Και να επισημάνουμε ότι αυτή η προβολή έρχεται χωρίς κανένα κόστος. Ελπίζω λοιπόν ότι εκτός από τις αθλητικές αρχές, αυτό θα συνεκτιμηθεί και από τις τουριστικές (Υπουργείο Τουρισμού, συνδέσμους τουριστικών επιχειρήσεων κλπ) ώστε να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια που κάνουμε.
Μπορεί ο Γκιννής να χαρακτηριστεί ο Γκάλης του μπάσκετ ή ο Τσιτσιπάς του τένις, φυσικά στην ανάλογη κλίμακα; Κι αν ναι με τι τρόπο σκέφτεται η ΕΟΧΑ να αξιοποιήσει αυτή την επιτυχία;
Τηρουμένων των αναλογιών, θα έλεγα ναι. Ωστόσο, για να μη παρεξηγηθώ, σπεύδω να εξηγήσω, ότι φυσικά αυτά που πετυχαίνει ο Αλέξανδρος δεν μπορούν να συγκριθούν με την ιστορία που έγραψε ο τεράστιος Νίκος Γκάλης που έμαθε την Ελλάδα να βλέπει και να παίζει μπάσκετ, ούτε με την πορεία που έχει διαγράψει μέχρι σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τενις.
Όμως για την χιονοδρομία ο Αλέξανδρος είναι ο Γκάλης και ο Τσιτσιπάς, γιατί η συνολική του διαδρομή και κυρίως η τελευταίες διακρίσεις του εκτός από το ότι -όπως είπαμε- βάζουν την χώρα στον χάρτη της διεθνούς χιονοδρομίας, τον καθιστούν παράδειγμα για πάρα πολλά μικρά παιδιά που θα έρθουν στο άθλημα.
Αυτή πιστεύω ότι είναι η μεγαλύτερη προσφορά αυτής της διάκρισης, μαζί με την προβολή της χώρας που μπαίνει πλέον εμφανίζεται και σαν τόπος χειμερινών προορισμών.
Είμαστε τρία χρόνια μακριά από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς. Αυτές οι εμφανίσεις, οι διακρίσεις και τα μετάλλια από τον Γκιννή μας δίνουν το δικαίωμα να ονειρευόμαστε για κάτι παραπάνω; Υπάρχει κάποιο πλάνο πάντα σε συνεργασία με τον Γκιννή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;
Όπως ανέφερα και πριν ο σχεδιασμός του Γκιννή και της ομάδας του έχει στόχο του Ολυμπιακούς του 2026 στην Ιταλία. Είναι αυτονόητο ότι η Ομοσπονδία στηρίζει αυτή την προσπάθεια όπως θεωρώ ότι θα την υποστηρίξει και η Ε.Ο.Ε.
Φυσικά έχουμε κάθε δικαίωμα να πιστεύουμε (όχι να ονειρευόμαστε, γιατί όνειρο είναι κάτι ίσως άπιαστο) ότι ο Αλέξανδρος μπορεί να κάνει κάτι πραγματικά μεγάλο στην Ολυμπιάδα.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε όλοι μας να είναι υγιής, να μη υπάρξουν τραυματισμοί ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί η μέχρι τότε διαδρομή, με τον τρόπο που σχεδιάστηκε κι ακόμα καλύτερα. Υπάρχει πλάνο, αλλά είναι λογικό ότι ο όποιος σχεδιασμός είχε γίνει, πλέον μετά τις διακρίσεις του θα χρειαστεί να επικαιροποιηθεί σε κάποια σημεία. Όλα αυτά θα γίνουν μετά το τέλος της σεζόν, που ως τότε έχουμε περίπου έναν ακόμα μήνα.
Επιπλέον, η κατάταξη του Αλέξανδρου στην διεθνή βαθμολογία, ανοίγει και μία επιπλέον θέση συμμετοχής για Έλληνα αθλητή, που κι αυτό είναι σημαντικό.
Πριν από περίπου δύο εβδομάδες και για 20 περίπου λεπτά ο Γκιννής έγραφε και πάλι ιστορία στο Τάχο των ΗΠΑ, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο, ωστόσο οι κριτές ακύρωσαν την προσπάθειά του στο 2ο σκέλος. Ποια ήταν η τοποθέτηση της ΕΟΧΑ για το συγκεκριμένο θέμα;
Όπως ξέρετε οι αποφάσεις των στελεχών των αγώνων (ειδικά σε αυτό το επίπεδο) παίρνονται συλλογικά. Κάποιοι από τα στελέχη αυτά είναι πολύ ψηλά στην διεθνή ιεραρχία των τεχνικών και με εμπειρία χρόνων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ακόμα και αυτοί δεν μπορεί να πάρουν κάποιες λανθασμένες αποφάσεις.
Η αρχική μου αίσθηση από το βίντεο που είδα –και πιστέψτε με το έχω δει πολλές φορές- είναι ότι είναι πιθανό οι κριτές να πήραν μια λάθος απόφαση και έτσι να στέρησαν άδικα από τον Γκιννή το χρυσό μετάλλιο.
Όμως από τη στιγμή που λέει και ο ίδιος και στα αυστριακά ΜΜΕ, αλλά και στο δικό σας site πρόσφατα, ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά σωστή, δεν έχουμε κανέναν λόγο να πούμε το αντίθετο.
Ωστόσο επιτρέψτε μου -ακόμα και μετά από αυτά- να έχω την άποψη ότι αν ίσως ο Γκιννής εκπροσωπούσε κάποια από τις χώρες της πρώτης γραμμής (χιονοδρομικά), η απόφαση είναι πιθανό να ήταν διαφορετική.
Όμως επειδή στα θέματα αυτά η άποψη του ίδιου του αθλητή είναι που προέχει, αμέσως μετά την απόφαση έγιναν επικοινωνίες μαζί του, για να συναποφασίσουμε αν θα υποβληθεί ένσταση, όπως έχουμε δικαίωμα ή όχι.
Ο Αλέξανδρος ήταν απόλυτος: “Όχι, το θέμα έκλεισε. Το χρυσό μπορεί να περιμένει”.
Κι αυτό δείχνει την ποιότητα του χαρακτήρα του, κάτι το οποίο δεν θα κουραστώ να αναφέρω με κάθε ευκαιρία. Ο Αλέξανδρος Γκιννής είναι ένας μεγάλος αθλητής και το δείχνει στις πίστες των αγώνων. Είναι όμως ταυτόχρονα ένας ακέραιος άνθρωπος με βαθιές ελληνικές αξίες.
Εφόσον μετά από κάποιες ώρες και πλέον πιο νηφάλιος, είχε επιφυλάξεις, πολύ σωστά δεν θέλησε να επιδιωχθεί μια ανατροπή «στα χαρτιά» σε βάρος ενός συναθλητή του.
Παρά τα όσα συνέβησαν στο Τάχο, η χρονιά του Γκιννή ήταν εξωπραγματική και μάλιστα από το ξεκίνημά της στο Βαλ Ντι’ Ιζέρ όπου κι εκεί ακυρώθηκε στο 2ο σκέλος όπου είχε τερματίσει στην 12η θέση. Πως βλέπετε την επόμενη ημέρα και ποια είναι τα βήματα που θεωρείτε ότι πρέπει να γίνουν από την πλευρά της ΕΟΧΑ;
Λίγο-πολύ αναφερθήκαμε πριν σε ότι αφορά την μετέπειτα διαδρομή που σχεδιάζει ο Γκιννής και υποστηρίζει η ΕΟΧΑ. Μου δίνετε όμως την ευκαιρία και σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό, να αναφερθώ στα βήματα που θέλουμε να γίνουν για την ελληνική χιονοδρομία και όχι μόνο.
Πριν από αυτό όμως, θέλω να επισημάνω ότι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα η ΕΟΧΑ συμμετείχε με μια τεράστια αποστολή που αποτελούσαν εκτός του Γκιννή, άλλοι 5 αθλητές και 6 αθλήτριες.
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι μικρότερης ηλικίας αθλητές και αθλήτριες που είναι το μέλλον αυτό που λέμε…η επόμενη μέρα της χιονοδρομίας.
Από νεότερους αθλητές και αθλήτριές μας, είχαμε το τελευταίο διάστημα αρκετές διακρίσεις, οι οποίες έμειναν στη σκιά της μεγάλης εμφάνισης του Αλέξανδρου.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η 6η θέση από τον Τόλη Βουγιούκα, στην κατηγορία U18 του παγκόσμιου νέων στο αλπικό αλλά κι άλλες εμφανίσεις αθλητών και αθλητριών μας τόσο από το αλπικό σκι, όσο και από τα άλλα αθλήματα, την χιονοσανίδα και το ελεύθερο σκι, επίσης τους δρόμους αντοχής και το δίαθλο – αθλήματα πολύ επίπονα – στα οποία οι αθλητές και οι αθλήτριές μας έχουν πετύχει προκρίσεις σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.
Πολύ σπουδαίες εμφανίσεις είχαμε επίσης και το καλλιτεχνικό πατινάζ στο οποίο μια νέα γενιά αθλητριών διαγράφει μια πολύ σημαντική παρουσία σε διεθνείς αγώνες, παρά το γεγονός ότι στην χώρα μας δεν υπάρχει η ουσιαστικότερη απαραίτητη υποδομή, που είναι ένα κανονικών διαστάσεων παγοδρόμιο.
Η επόμενη μέρα λοιπόν, για την ομοσπονδία μας χαρακτηρίζεται από τις αυξημένες ελπίδες προκρίσεων και διεθνών διακρίσεων που με την σειρά τους, παράγουν πολύ αυξημένες απαιτήσεις για πολλή και στοχευμένη δουλειά τόσο σε αθλητικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο.
Η βασική όμως παράμετρος για κάθε προσπάθεια και κάθε επιδίωξη, είναι πάντα η ίδια. Δεν μπορεί να παραχθεί αθλητικό έργο και δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις για διακρίσεις, αν πρέπει αυτά να γίνουν με ψίχουλα.
Ας μην κρυβόμαστε, έχουμε πολλούς αθλητές και αθλήτριες που είναι ταλέντα (αυτό που λέμε «έχουν το χάρισμα»). Αυτοί όμως οι αθλητές μας για να είναι ανταγωνιστικοί επιβάλλεται να ακολουθήσουν προγράμματα προετοιμασίας ανάλογα με εκείνους των άλλων χωρών. Αυτό χρειάζεται υποστήριξη, κυρίως οικονομική.
Στο τέλος του μήνα έχουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στον Παρνασσό. Έχουμε καμία ενημέρωση για τη συμμετοχή του Αλέξανδρου Γκιννή έτσι ώστε να μπορέσει να τον δει από κοντά και το ελληνικό κοινό;
Φυσικά και ο Αλέξανδρος θα δώσει το παρών στον Παρνασσό για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και όχι από υποχρέωση, αλλά γιατί είναι κάτι που ο ίδιος το ήθελε εξ’ αρχής, ακόμα και πριν τα δύο μετάλλια. Αυτό θέλω να το τονίσω και να το ξεκαθαρίσω.
Μάλιστα να σημειωθεί ότι επειδή ταυτόχρονα με τους αγώνες του του πανελλήνιου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί κι ένας διεθνής αγώνας που περιλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι της FIS, περιμένουμε ότι θα συμμετάσχουν και αρκετοί ξένοι αθλητές της πρώτης γραμμής, κάποιοι από αυτούς συναθλητές και φίλοι του AJ.
Έτσι λοιπόν το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία, όχι μόνο να δει τον Γκιννή από κοντά, αλλά να δει και άλλους μεγάλους αθλητές και βέβαια τον μεταξύ τους συναγωνισμό.
Αρκεί να διατηρηθούν στο χιονοδρομικό κέντρο έστω και σε οριακό επίπεδο, οι καλές συνθήκες που υπάρχουν σήμερα για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή την σπουδαία διοργάνωση.