fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Βορινού Σύνθετου: Η αυλαία πέφτει στο Όσλο

Παγκόσμιο Κύπελλο Βορινού Σύνθετου: Η αυλαία πέφτει στο Όσλο

Ο τελευταίος σταθμός του παγκοσμίου κυπέλλου βορινού σύνθετου διεξάγεται στη γενέτειρα των βορινών αθλημάτων, το Όσλο της Νορβηγίας.

 Στην περιοχή του Χολμενκόλεν το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις αγώνες με ξεχωριστή σημασία για τις γυναίκες καθώς για πρώτη φορά το συγκεκριμένο μέρος θα δει αγώνες γυναικών και με πρωτοπόρο στη γενική βαθμολογία τη Νορβηγίδα Γκίνα Βέστφολντ Χάνσεν.

 Η δράση αρχίζει σήμερα με το σκέλος του άλματος προτού ακολουθήσει το Σάββατο ο αγώνας σκι αντοχής των 5 χιλιομέτρων. Η Χάνσεν έχει ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο στη γενική έχοντας 900 βαθμούς ωστόσο η μάχη θα είναι έντονη για τις άλλες 2 θέσεις στην πρώτη τριάδα. Η Γερμανίδα Νάταλι Αρμπρούστερ ακολουθεί με 560 ενώ η Ιταλίδα Ανίκα Σιφ έχει 501 και η Νορβηγίδα Ίνα Μαρί Χάγκεν έχει 462.

Στους άνδρες η κατάσταση είναι πολύ πιο αμφίρροπη με τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Γιαρλ Μάγκνους Ρίιμπερ να μην διεκδικεί μόνο τη νίκη αλλά και τον τίτλο. Απέναντί του θα βρεθούν ο συμπατριώτης του, Γιανς Λούρας Όφτεμπρο αλλά και ο πρωτοπόρος στη γενική βαθμολογία, ο Αυστριακός Γιοχάνες Λάμπαρτερ, ενώ κανείς δεν πρέπει να υποτιμά και τον Γερμανό, τον Γιούλιαν Σμιντ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά