fbpx

Παγκόσμιο Γυναικών: Αναβολή λόγω Covid-19 στο τουρνουά της Κίνας

Παγκόσμιο Γυναικών: Αναβολή λόγω Covid-19 στο τουρνουά της Κίνας

Η διεθνής ομοσπονδία ανακοίνωσε την αναβολή του παγκοσμίου πρωταθλήματος γυναικών επικαλούμενη επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

 Το αρχικό πρόγραμμα ήθελε την πόλη Σενζέν να διοργανώνει το τουρνουά της Α’ κατηγορίας για τον Α’ όμιλο από τις 11 έως τις 17 Απριλίου ωστόσο οι παραπάνω ημερομηνίες δεν ισχύουν πλέον και αναμένονται καινούργιες. Η απόφαση της IIHF να αναβάλει τη διοργάνωση βασίζεται κυρίως στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις απαιτήσεις εξετάσεων για τις ομάδες που θα λάβουν μέρος, αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

 Η Κίνα ετοιμάζεται να διοργανώσει μία σειρά από μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως τους Ασιατικούς Αγώνες στη Χανγκζού και τους Διεθνείς Πανεπιστημιακούς Αγώνες στην Τσενγκντού, τουρνουά που έχουν ήδη αναβληθεί εξαιτίας της πανδημίας.

 Η IIHF ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι η Κίνα θα διοργανώσει τους αγώνες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών και τον Α’ όμιλο της Α’ κατηγορίας το 2023, το 2024 και το 2025 με την συμφωνία να έχει κόστος 3 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για τους διοργανωτές και την κάθε ομάδα που παίρνει μέρος να κερδίζει 100.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά