fbpx

Παγκόσμιο Πλάνιτσα: Πρωταθλήτριες οι Νορβηγίδες (vid)

Παγκόσμιο Πλάνιτσα: Πρωταθλήτριες οι Νορβηγίδες (vid)

Η γυναικεία ομάδα της Νορβηγίας υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι αντοχής στην Πλάνιτσα της Σλοβενίας.

Για 6η φορά στις τελευταίες 7 διοργανώσεις η Νορβηγία κατακτά το χρυσό μετάλλιο με τη Γερμανία και τη Φινλανδία να αποτυγχάνουν να διατηρήσουν το προβάδισμα των 5 δευτερολέπτων που είχαν στα μισά του αγώνα.

Αρχίζοντας από τη 2η σειρά η Τίριλ Ούντνες Βενγκ έδωσε στην συναθλήτριά της, την Άστριντ Έιρε Σλιντ, προβάδισμα μόλις 2 δεκάτων του δευτερολέπτου απέναντι στην ομάδα της Σουηδίας, την κάτοχο του Ολυμπιακού τίτλου. Η Σλιντ άνοιξε τη διαφορά από την Σουηδία ωστόσο βρέθηκε πίσω από τη Γερμανίδα Καταρίνα Χένιγκ και την Φινλανδή Κέρτου Νίσκανεν.

 Στο τρίτο σκέλος, η Ίνγκβιλντ Φλούγκσταντ Έστμπεργκ έπρεπε να καλύψει διαφορά 5,6 δευτερολέπτων και η 32χρονη τα κατάφερε αφήνοντας την Άνε Κιέρστι Κάλβαα μπροστά με πλεονέκτημα 6,2 δευτερολέπτων. Η Κάλβαα έφερε τη νίκη στη Νορβηγία με 2η την Γερμανία, που πήρε το πρώτο της μετάλλιο από το 2009 ενώ 3η ήταν η Σουηδία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά