fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Λουτζ: Ο τίτλος στον Λάνγκενχαν

Παγκόσμιο Κύπελλο Λουτζ: Ο τίτλος στον Λάνγκενχαν

Ο Μαξ Λάνγκενχαν πήρε τον τίτλο στο ατομικό αγώνισμα του παγκοσμίου κυπέλλου λουτζ για 5η φορά στην καριέρα του.

Μπροστά στο κοινό της χώρας του, στο Βίντερμπεργκ, ο Γερμανός πέτυχε ρεκόρ πίστας στο δεύτερο σκέλος με 51,640 δευτερόλεπτα φτάνοντας συνολικά στο ένα λεπτό και 43,064 δευτερόλεπτα.

 Ο Λάνγκενχαν, δεύτερος στο πρώτο σκέλος, πήρε τρία μετάλλια στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όμπερχοφ και πλέον πήρε ξανά τον τίτλο στο παγκόσμιο κύπελλο επικρατώντας του Αυστριακού Γιόνας Μίλερ με διαφορά σχεδόν μισού δευτερολέπτου ενώ ακόμα ένα δέκατο του δευτερολέπτου βραδύτερος αποδείχθηκε ο Νίκο Γκλάιρσερ, επίθσης από την Αυστρία.

Στην τελική σκυταλοδρομία της σεζόν η Αυστρία με τη Μάντελιν Έγκλε, τον Γιόνας Μίλερ και τους Γιούρι Γκατ και Ρικάρντο Σεφ, πήρε τη νίκη με ρεκόρ πίστας και επίδοση 2 λεπτών και 22,732 δευτερολέπτων. Δεύτερη η οικοδέσποινα Γερμανία ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία ήταν η μοναδική ομάδα που βρέθηκε στο βάθρο και στους 6 αγώνες σκυταλοδρομίας στην σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου και πήρε τον τίτλο με 540 βαθμούς ενώ ακολούθησαν Λετονία με 470 και Αυστρία με 340.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά