fbpx

Παγκόσμιο Πλάνιτσα: Έγραψε ιστορία η Ντίγκινς, τα αποτελέσματα των Ελληνίδων (vid)

Παγκόσμιο Πλάνιτσα: Έγραψε ιστορία η Ντίγκινς, τα αποτελέσματα των Ελληνίδων (vid)

Η Τζέσι Ντίγκινς πήρε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τις ΗΠΑ σε ατομικό αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος σκι αντοχής.

 Η Ντίγκινς ολοκλήρωσε τον αγώνα 10 χιλιομέτρων ελεύθερης τεχνικής σε 23 λεπτά και 40,8 δευτερόλεπτα, 14 μπροστά από την Σουηδή Φρίντα Κάρλσον που για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση έκανε δικό της το αργυρό μετάλλιο, μπροστά από την συμπατριώτισσά της, την Έμπα Άντερσον, που πήρε δεύτερο διαδοχικό χάλκινο μετάλλιο.

 Η Άντερσον πήρε το χρυσό στο σκίαθλο με την Κάρλσον να παίρνει τη 2η θέση ωστόσο καμία από τις δύο δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην Ντίγκινς που πήρε δεύτερο μετάλλιο στη διοργάνωση μετά το χάλκινο στο ομαδικό σπριντ με την Τζούλια Κερν.

 Στα 31 της η Ντίγκινς παίρνει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα εδώ και μία δεκαετία καθώς είχε πάρει τον τίτλο στο ομαδικό σπριντ με την Κίκαν Ράνταλ το 2013 ενώ διεύρυνε και το ρεκόρ της ως η πιο επιτυχημένη Αμερικανίδα με την συλλογή της να αποτελείται πλέον από 6 μετάλλια.

 Από ελληνικής πλευράς κορυφαία σε απόδοση ήταν η Παρασκευή Λαδοπούλου με την 74η θέση ενώ ακολούθησαν η Νεφέλη Τίτα από την 78η και η Μαρία Δήμητρα Τσιάρκα από την 80η. Τον αποκλεισμό από τον τελικό αγώνα γνώρισαν οι Κατερίνα Βάικου (95η), Αριάδνη Κωστούλη (96η) και Λυδία Τσιάτσιου (100η).

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά