fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Πατινάζ Ταχύτητας: Ολλανδική κυριαρχία στην Πολωνία (vids)

Παγκόσμιο Κύπελλο Πατινάζ Ταχύτητας: Ολλανδική κυριαρχία στην Πολωνία (vids)

Η Ολλανδία πήρε τρία χρυσά μετάλλια την τελευταία ημέρα δράσης στην Πολωνία για το παγκόσμιο κύπελλο πατινάζ ταχύτητας.

Γιούτα Λίρνταμ και Γουέσλεϊ Ντάις πήραν το χρυσό μετάλλιο στα χίλια μέτρα γυναικών και ανδρών αντίστοιχα, ενώ ο Μπαρτ Χούλβερφ ανέβηκε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου στη μαζική εκκίνηση με την Μομόκα Χορικάουα να παίρνει τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες.

 Η Λίρνταμ άρχισε μία επιτυχημένη ημέρα για την Ολλανδία επικρατώντας της Αμερικανίδας Κιμ Γκετζ με διαφορά 6 δεκάτων του δευτερολέπτου. Το αποτέλεσμα αυτό ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να πάρει τον τίτλο στη γενική καθώς η Μίχο Τακάγκι από την Ιαπωνία με την 3η θέση επικράτησε για μόλις ένα βαθμό.

 Ο Ντάις πήρε τη νίκη με ρεκόρ πίστας καθώς με επίδοση 1:08.52 νίκησε τον Αμερικανό Τζόρνταν Στολτς. Η χαρά ήταν διπλή καθώς ο συμπατριώτης του, ο Χάιν Ότερσπιρ, πήρε τον τίτλο με την 3η θέση επικρατώντας του Καναδού Λοράν Ντουμπρέιλ.

 Η 19χρονη Χορικάουα πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας της στον τελευταίο αγώνα της σεζόν επικρατώντας της Καναδής Βαλερί Μαλτέ που πήρε τη 2η θέση και στη γενική κατάταξη πίσω από την συμπατριώτισσά της Ιβανί Μπλοντάν που ολοκλήρωσε το βάθρο του αγώνα.

 Ο Χούλβερφ πήρε το τελευταίο χρυσό μετάλλιο της ημέρας επικρατώντας του Τζάε Γουόν Τσουνγκ για 8 εκατοστά του δευτερολέπτου με τον Ιταλό Αντρέα Τζιοβανίνι να παίρνει το χρυσό μετάλλιο. Κάτοχος του τίτλου για 5η φορά στην καριέρα του και 4η διαδοχική αναδείχθηκε ο Βέλγος Μπαρτ Σουίνγκς με την 7η θέση στην Πολωνία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά