fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Σκέλετον: Χέρμαν και Γκροτίρ πήραν τον τίτλο στην Σιγκούλντα

Παγκόσμιο Κύπελλο Σκέλετον: Χέρμαν και Γκροτίρ πήραν τον τίτλο στην Σιγκούλντα

Η Γερμανίδα Τίνα Χέρμαν πήρε τη νίκη στον τελευταίο αγώνα της σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου σκέλετον και μαζί τον τίτλο ενώ την κρυστάλλινη σφαίρα εξασφάλισε και ο συμπατριώτης της, Κρίστοφερ Γκροτίρ.

 Παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης ο Βρετανός Ματ Γουέστον πήρε για 4η διαδοχική φορά τη νίκη στη Λετονία ωστόσο η 3η θέση από τον κάτοχο του Όλυμπιακού τίτλου, τον Γκροτίρ, ήταν αρκετά για να του δώσει τον τίτλο στη γενική για πρώτη φορά στην καριέρα του.

 Στον αγώνα των γυναικών η Χέρμαν είχε την ταχύτερη επίδοση στο πρώτο σκέλος και τη δεύτερη καλύτερη στο δεύτερο με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη με διαφορά μόλις 5 εκατοστών του δευτερολέπτου από τη Βρετανή Λάουρα Ντίας ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε η Κιμ Μέιλεμανς από το Βέλγιο.

 Η κάτοχος του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου, η Ολλανδή Κίμπερλι Μπος, ήταν η μεγαλύτερη αντίπαλος της Χέρμαν για τον τίτλο ωστόσο κατέλαβε την 4η θέση με αποτέλεσμα η Γερμανίδα να κλείσει την σεζόν με 1.622 και τη Μπος να συγκεντρώνει 1.562. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκροτίρ είναι ο πρώτος Γερμανός που παίρνει τον τίτλο μετά τον Άντι Μπέμε το 2000.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά