fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Βορινού Σύνθετου: Νικήτρια και τίτλος για τη Χάνσεν, πρώτο βάθρο για την Νόβακ (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Βορινού Σύνθετου: Νικήτρια και τίτλος για τη Χάνσεν, πρώτο βάθρο για την Νόβακ (vid)

Η Γκίντα Βέστφολντ Χάνσεν αναδείχθηκε νικήτρια στον πρώτο ατομικό αγώνα Γκούντερσεν στο Σόναχ της Γερμανίας για το παγκόσμιο κύπελλο βορινού σύνθετου, με αποτέλεσμα να πάρει την κρυστάλλινη σφαίρα για 2η και μάλιστα διαδοχική σεζόν στην καριέρα της.

 Η Νορβηγίδα είχε την κορυφαία επίδοση στο σκέλος του άλματος καθώς κάτω από χειμερινές συνθήκες η πρωτοπόρος στη γενική βαθμολογία της σεζόν είχε τη μεγαλύτερη επίδοση με 101,5 μέτρα και 134,3 βαθμούς μπαίνοντας πρώτη στο σκέλος αντοχής των 5 χιλιομέτρων.

 Δεύτερη μετά το άλμα ήταν η ντόπια Σβένια Βιρτ με 97 μέτρα και 127,3 βαθμούς πηγαίνοντας στο δεύτερο σκέλος με διαφορά 28 δευτερολέπτων ενώ η επίσης Γερμανίδα Τζένι Νόβακ με 96,5 μέτρα και 123 βαθμούς ακολουθούσε σε απόσταση 45 δευτερολέπτων από την πρωτοπόρο.

Η Χάνσεν έφτασε με άνεση στην 15η νίκη της καριέρας της ενώ η Νόβακ πανηγύρισε το πρώτο της βάθρο σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου τερματίζοντας μετά από ένα λεπτό και 5 δευτερόλεπτα ενώ την πρώτη τριάδα ολοκλήρωσε η Γιούνα Κασάι από την Ιαπωνία μετά από ακόμα 2 δευτερόλεπτα.

https://www.youtube.com/watch?v=r7Q-f1dHL94&ab_channel=FISNordicCombined
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά