fbpx

Παγκόσμιο Αλπικού Σκι: Πρωταθλήτρια στην ελεύθερη κατάβαση η Γιασμίν Φλουρί (vid)

Παγκόσμιο Αλπικού Σκι: Πρωταθλήτρια στην ελεύθερη κατάβαση η Γιασμίν Φλουρί (vid)

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι στη Γαλλία είδε μία τεράστια έκπληξη με τη Γιασμίν Φλουρί από την Ελβετία να παίρνει τον τίτλο στην ελεύθερη κατάβαση.

Στην πίστα του Μεριμπέλ η Φλουρί έκανε την εμφάνισή της μετρώντας μόλις μία νίκη καριέρας σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου αλπικού σκι, εκείνη στην υπεργιγαντιαία κατάβαση το 2018, ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει των φαβορί. Η 29χρονη, που έκανε δεύτερη κατά σειρά την εμφάνισή της σταμάτησε το χρονόμετρο στο ένα λεπτό και 28,03 δευτερόλεπτα, επίδοση που αποδείχθηκε και η κορυφαία.

 Η επιτυχία ήταν διπλή για την Ελβετία καθώς η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2021 και κάτοχος του τίτλου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, η Κορίν Σούτερ, πήρε τη 3η θέση ενώ δεύτερη σε απόσταση μόλις τεσσάρων εκατοστών του δευτερολέπτου από τη νικήτρια βρέθηκε η Νίνα Όρτλιμπ από την Αυστρία.

 Με τέσσερις νίκες σε 6 αγώνες ελεύθερης κατάβασης στο παγκόσμιο κύπελλο αυτή την σεζόν η Σοφία Γκότζια είχε τον τίτλο του φαβορί ωστόσο η Ιταλίδα για μία ακόμα φορά δεν κατάφερε να πάρει μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα χάνοντας μία πόρτα που έφερε και την ακύρωσή της.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά