fbpx

Παγκόσμιο Αλπικού Σκι: Πρωταθλήτρια στο Super-G η Μάρτα Μπαζίνο (vid)

Παγκόσμιο Αλπικού Σκι: Πρωταθλήτρια στο Super-G η Μάρτα Μπαζίνο (vid)

Νέα επιτυχία σημείωσε η ιταλική ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι που διεξάγεται στη Γαλλία. Στην πίστα του Μεριμπέλ, 48 ώρες μετά την επιτυχία της Φεντερίκα Μπρινιόνε στο αλπικό σύνθετο ήταν σειρά της Μάρτα Μπαζίνο να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου, στην υπεργιγαντιαία κατάβαση.

 Αρχίζοντας δύσκολα την προσπάθειά της καθώς το πάνω κομμάτι ευνοούσε περισσότερες τις σκιέρ που ειδικεύονται στην ταχύτητα, η Μπαζίνο, παγκόσμιο πρωταθλήτρια στο παράλληλο αγώνισμα πριν 2 χρόνια, ήταν σε άλλο επίπεδο στο δεύτερο μισό που ήταν σαφώς δυσκολότερο συνολικά.

Τα 12 μετάλλια καριέρας εκ των οποίων τα 6 είναι χρυσά, έφτασε η Μικαέλα Σίφριν με την Αμερικανίδα να παίρνει τη 2η θέση με διαφορά 11 εκατοστών του δευτερολέπτου από τη νικήτρια. Σπάνιο αλλά όχι πρωτόγνωρο,  το τρίτο σκαλί του βάθρου είχε 2 αθλήτριες, την Κορνέλια Χούτερ από την Αυστρία που ήταν ένα τρίτο του δευτερολέπτου πίσω από τη Μπαζίνο, όπως και η Καϊσα Βίκοφ Λι, που έδωσε στη Νορβηγία το δεύτερο μετάλλιο στην ιστορία της στο αγώνισμα μετά από 30 χρόνια.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2021 στην Κορτίνα Ντ’Αμπέτσο και έχοντας κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου την περασμένη χρονιά, η Λάρα Γκουτ από την Ελβετία κατέλαβε την 6η θέση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά