fbpx

Παγκόσμιο Αλπικού Σκι: Έγραψε η ιστορία η Μπρινιόνε, απογοήτευση για την Σίφριν (vid)

Παγκόσμιο Αλπικού Σκι: Έγραψε η ιστορία η Μπρινιόνε, απογοήτευση για την Σίφριν (vid)

Η Φεντερίκα Μπρινιόνε από την Ιταλία πήρε το πρώτο χρονικά χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι που διεξάγεται στη Γαλλία καθώς αναδείχθηκε νικήτρια στο αγώνισμα του σύνθετου.

Σε ένα αγώνισμα που διεξάγεται σπάνια τα τελευταία χρόνια στο παγκόσμιο κύπελλο, η Ιταλίδα είχε τον καλύτερο χρόνο στο πρώτο σκέλος, αυτό της υπεργιγαντιαίας κατάβασης ενώ μετά το δεύτερο, του σλάλομ σημείωσε τον καλύτερο συνολικά χρόνο. Η Μπρινιόνε, κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στο αγώνισμα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, έγινε η πρώτη Ιταλίδα που παίρνει παγκόσμιο πρωτάθλημα σε αλπικό σύνθετο και στα 32 της έγινε και η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που το καταφέρνει.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2017 και το 2019 στο αλπικό σύνθετο και 3η στη διοργάνωση του 2021, η Γουέντι Χόλντενερ ολοκλήρωσε το σετ στην συλλογή της με το αργυρό ούσα βραδύτερη για πάνω από 1,6 δευτερόλεπτα από τη νικήτρια ενώ η Αυστριακή Ρικάρντα Χάασερ πήρε το πρώτο της μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα με την 3η θέση.

Θυμίζοντας την παρουσία της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου όπου δεν κατάφερε να πάρει μετάλλιο, η Αμερικανίδα Μικαέλα Σίφριν εμφανίστηκε ως η κάτοχος του τίτλου ωστόσο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το δεύτερο σκέλος, σε ένα αγώνισμα που μετράει πάνω από τις μισές από τις 85 νίκες της καριέρας της σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά