fbpx

Παγκόσμιο Βορινού Σκι Νέων: Οι νικητές στο σκι αντοχής του Γουίστλερ

Παγκόσμιο Βορινού Σκι Νέων: Οι νικητές στο σκι αντοχής του Γουίστλερ

Οι πρώτες ημέρες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βορινού σκι ανήκουν πλέον στην ιστορία με τους νικητές και τις νικήτριες στα αγωνίσματα σκι αντοχής να έχουν πάρει τα μετάλλιά τους στο Γουίστλερ του Καναδά.

 Στον τελικό του κλασικού σπριντ γυναικών η Έεβι-Ίνκερι Τοσαβάινεν από τη Φινλανδία επικράτησε στην απόσταση των 1,2 χιλιομέτρων ενώ ακολούθησε σε απόσταση 14 εκατοστών του δευτερολέπτου η Νορβηγίδα Μίλα Γκροσμπεργκάουγκεν Αντρέασεν. Τρίτη σε απόσταση 2 δεκάτων του δευτερολέπτου από τη νικήτρια η Λίζα Έρικσον από την Σουηδία.

 Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών οι Σουηδοί σκιέρ Άντον Γκραν και Ελίας Ντάνιελσον πήραν το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα ενώ το χάλκινο πήρε ο Έερο Ράνταλα από τη Φινλανδία.

 Στην κατηγορία γυναικών κάτω των 23 ετών η Φινλανδή Γιάσμιν Κάχαρα πήρε τη νίκη με διαφορά 71 εκατοστών του δευτερολέπτου από τη Νορβηγίδα Κρίστιν Αουστγκούλεν Φόσνες ενώ 3η κατετάγη η Ζίγκριντ Λέσετ Φέγιεν από την Σουηδία.

 Στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών ο Νορβηγός Άνσγκαρ Έβενσεν πήρε το χρυσό μετάλλιο με τους Τζορτζ Έρσον και Έμιλ Ντάνιελσον από την Σουηδία να ακολουθούν από τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

 Στη μαζική εκκίνηση των νέων η Νορβηγία πήρε το χρυσό με τον Ματίας Χόλμπεκ που ήταν ταχύτερος για 7,7 δευτερόλεπτα από τον Φινλανδό Νίκο Άντολα ενώ τρίτος τερμάτισε ο Κρίστιαν Κόλερουντ από τη Νορβηγία.

 Στο αντίστοιχο αγώνισμα των κοριτσιών η Μίλα Γκροσμπεργκάουγκεν Αντρέασεν πήρε το χρυσό, μπροστά από την Σουηδή Λίζα Έρικσον ενώ τρίτη ήταν η Φινλανδή Έβει-Ίνκερι Τοσαβάινεν.

 Στο αγώνισμα της κατηγορίας κάτω των 23 ετών η Νορβηγίδα Κρίστιν Αουστγκούλεν Φόσνες τερμάτισε στην πρώτη θέση, η Γερμανίδα Λίζα Λόμαν ήταν εκείνη που ακολούθησε σε απόσταση 2,3 δευτερολέπτων και η Νορβηγίδα Μαργκρέτε Μπεργκάνε ολοκλήρωσε ην πρώτη τριάδα.

 Πολύ μικρές οι διαφορές στην αντίστοιχη ηλιακή κατηγορία των ανδρών με τον Νορβηγό Γιόνας Βίκα να επικρατεί για 1,3 δευτερόλεπτα του συμπατριώτη του, Έντβαρντ Σάντβικ ενώ τρίτος ήταν ο Γάλλος Ζουλιάν Αρνό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χειμερινά