fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Βορινού Σύνθετου: Ιστορική νίκη για τον Λάμπαρτερ στο Ζέεφελντ

Παγκόσμιο Κύπελλο Βορινού Σύνθετου: Ιστορική νίκη για τον Λάμπαρτερ στο Ζέεφελντ

Ο Γιοχάνες Λάμπαρτερ είναι ο νικητής της δέκατης έκδοσης του TRIPLE στο Ζέεφελντ της Αυστρίας καθώς μπροστά στο κοινό της χώρας του ήταν πρωτοπόρος μετά το σκέλος του άλματος την τελευταία ημέρα καθώς κάτω από ηλιοφάνεια είχε τη μεγαλύτερη απόσταση με 108,5 μέτρα και την καλύτερη επίδοση με 152,3 βαθμούς μπαίνοντας πρώτος στο σκέλος του σκι αντοχής μήκους 12,5 χιλιομέτρων.

 Δεύτερος ήταν ο Βίντσεντς Γκάιγκερ από τη Γερμανία με άλμα στα 107,5 μέτρα και 148,3 βαθμούς που σήμαινε ότι θα έμπαινε στο δεύτερο μέρος του αγώνα με διαφορά 16 δευτερολέπτων ενώ ο Ριότα Γιαμαμότο από την Ιαπωνία με άλμα στα 105,5 μέτρα είχε 146,7 βαθμούς και απόσταση 22 δευτερολέπτων από τον Αυστριακό.

 Ο Λάμπαρτερ κατάφερε να γράψει ιστορία όντας ο πρώτος Αυστριακός που κερδίζει το TRIPLE στο Ζέεφελντ ενώ ο Γερμανός Γιούλιαν Σμιντ και ο Νορβηγός Γιανς Λούρας Όφτεμπρο ήταν εκείνοι που τον ακολούθησαν σε απόσταση 16,5 και 17,4 δευτερολέπτων. Με τη νίκη αυτή ο Αυστριακός πέρασε τον Γιαρλ Μάγκνους Ρίιμπερ στην κορυφή της γενικής βαθμολογίας και θα εμφανιστεί ως πρωτοπόρος στο Όμπερσντορφ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά