fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Βορινού Σύνθετου: Εντός έδρας επιτυχία για τον Λάμπαρτερ (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Βορινού Σύνθετου: Εντός έδρας επιτυχία για τον Λάμπαρτερ (vid)

Ο Γιοχάνες Λάμπαρτερ αναδείχθηκε νικητής τη δεύτερη ημέρα δράσης στο Ζέεφελντ της Αυστρίας για το παγκόσμιο κύπελλο βορινού σύνθετου. Μπροστά στο κοινό της χώρας του ο ίδιος άρχισε ιδανικά τη μέρα με την καλύτερη επίδοση στο σκέλος του άλματος καθώς έφτασε τα 109 μέτρα και πήρε 145,8 βαθμούς μπαίνοντας πρώτος στο σκέλος του σκι αντοχής, μήκους 10 χιλιομέτρων.

 Ο Ιάπωνας Ριότα  Γιαμαμότο έφτασε στα 106 μέτρα και πήρε 144,1 βαθμούς εκκινώντας σε απόσταση μόλις 7 δευτερολέπτων από τον Λάμπαρτερ ενώ ο Εσθονός Κρίστιαν Ίλβες είχε τη μεγαλύτερη απόσταση της ημέρας με 11,5 μέτρα και πήρε την 3η θέση εκκινώντας 10 δευτερόλεπτα μετά τον πρωτοπόρο.

 Ο Νορβηγός Γιαρλ Μάγκνους Ρίιμπερ, ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία της σεζόν, αποκλείστηκε εξαιτίας μίας τρύπας στην στολή του, κάτι που έκανε ευκολότερο το έργο του Λάμπαρτερ ο οποίος πήρε τη νίκη, την πρώτη ατομική για έναν Αυστριακό στην περιοχή μετά από εκείνη του Μάριο Στέχερ το 2010.

Η μάχη για τη 2η θέση ήταν γερμανική υπόθεση με τον Βίντσεντς Γκάιγκερ να επικρατεί του συμπατριώτη του, του Γιούλιαν Σμιντ, με διαφορά 2,4 δευτερολέπτων ενώ τερμάτισε σε απόσταση 20,3 από το νικητή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά