fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Τα προκριματικά έδωσαν τη λύση στην Ελβετία

Παγκόσμιο Κύπελλο: Τα προκριματικά έδωσαν τη λύση στην Ελβετία

Οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν δραματικά προς το χειρότερο στο Λάαξ της Ελβετίας με αποτέλεσμα η δεύτερη ημέρα δράσης στο slopestyle για το παγκόσμιο κύπελλο σνόουμπορντ να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και οι νικητές να αναδεικνύονται με βάση τα αποτελέσματα των προκριματικών.

 Η ομίχλη και η χιονόπτωση επηρέασαν σημαντικά τη δράση με τους αγώνες να είναι αδύνατον να διεξαχθούν οπότε τα τελικά αποτελέσματα ήταν εκείνα των προκριματικών που πρόλαβαν να διεξαχθούν.

 Οι άνδρες αγωνίστηκαν πρώτοι και έφτασαν μέχρι και τον τελικό με τον Άντρι Ραγκέτλι από την Ελβετία να αναδεικνύεται νικητής με 79,08 βαθμούς. Αυτή ήταν η 11η νίκη της καριέρας του, ισοφαρίζοντας το απόλυτο ρεκόρ όλων των εποχών του Νορβηγού Μπερκ Ρούουντ ενώ με αυτό το αποτέλεσμα πέρασε και στην κορυφή της βαθμολογίας με 180 βαθμούς έναντι 160 του Ρούουντ με τον Νορβηγό ωστόσο να έχει την πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία.

 Δεύτερος ήταν ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ο Αμερικανός Άλεξ Χολ με 76,81 βαθμούς ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε ο Ρούουντ με 75,63.

 Οι τελικοί γύροι των γυναικών δεν έγιναν ποτέ με τη Νορβηγίδα Γιοχάνε Κίλι που είχε την καλύτερη επίδοση στα προκριματικά να παίρνει και τη νίκη, τη δεύτερη και μάλιστα διαδοχική καθώς είχε επικρατήσει και στο Στουμπάι της Αυστρίας τον περασμένο Νοέμβριο. Η Σάρα Χέφλιν από την Ελβετία ήταν 2η φτάνοντας τα 14 βάθρα καριέρας ενώ το 15ο στην καριέρα της πανηγύρισε με την 3η θέση η Τες Λεντέ από τη Γαλλία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά