fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Σαντόφσκι-Σίνοτ και Κλίβελαντ οι νικητές στο slopestyle του Λάαξ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Σαντόφσκι-Σίνοτ και Κλίβελαντ οι νικητές στο slopestyle του Λάαξ

Η σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου σνόουμπορντ στο αγώνισμα του slopestyle άρχισε στο Λάαξ της Ελβετίας με την συμμετοχή 7 γυναικών και 11 ανδρών με τη Ζόι Σιντόφσκι-Σίνοτ από τη Νέα Ζηλανδία και τον Νορβηγό Μάρκους Κλίβελαντ να παίρνουν τη νίκη.

Κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου η Σιντόφσκι-Σίνοτ κατάφερε να νικήσει για πρώτη φορά στο Λάαξ φτάνοντας τους 81,30 βαθμούς. «Η προσθήκη της νίκης στο Λάαξ στην συλλογή μου είναι κάτι το υπέροχο», είπε η Νεοζηλανδή. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είχαμε αρκετό φρέσκο χιόνι και δεν μπορούσαμε να πάμε πολύ γρήγορα στα άλματα αλλά έπρεπε να τα κάνουμε όλα καθαρά».

Τη δεύτερη θέση πήγε η Μία Μπρουκς από τη Μεγάλη Βρετανία η οποία στην πρώτη της σεζόν και γιορτάζοντας τα 16α γενέθλιά της στις 19 Ιανουαρίου πήρε το πρώτο βάθρο στην καριέρα της, μπροστά από την Αυστριακή Άνα Γκάσερ που και την περασμένη χρονιά ήταν στο βάθρο με τη 2η θέση, αυτή τη φορά ωστόσο έπρεπε να αρκεστεί στην 3η.

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο αγώνισμα ο Μάρκους Κλίβελαντ πήρε τη νίκη με 83,61 βαθμούς στην πρώτη φορά που κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη τριάδα στο Λάαξ. Για δεύτερη φορά στο βάθρο στην καριέρα του με τη 2η θέση βρέθηκε ο 19χρονος Ντάστι Χένρικσεν από τις Ηνωμένες Πολιτείες με 82,45 βαθμούς ενώ ο πολύπειρος Σβεν Τόργκρεν από την Σουηδία ήταν τρίτος και επέστρεψε σε βάθρο αγώνα slopestyle για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μία δεκαετία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά