fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Νικήτρια στην ελεύθερη κατάβαση της Κορτίνα η Γκότζια (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Νικήτρια στην ελεύθερη κατάβαση της Κορτίνα η Γκότζια (vid)

Η κυριαρχία της Σοφία Γκότζια στην ελεύθερη κατάβαση συνεχίζεται καθώς η Ιταλίδα πήρε τη νίκη μπροστά στο κοινό της χώρας της, στην Κορτίνα Ντ’Αμπέτσο, για το παγκόσμιο κύπελλο αλπικού σκι.

 Έχοντας μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία του αγωνίσματος η ίδια κατάφερε να τη διευρύνει παίρνοντας την πρώτη θέση μπροστά από την Σλοβένα Ίλκα Στούχετς και τη Γερμανίδα Κίρα Βάιντλε που ακολούθησαν από τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Η Γκότζια έχει πλέον 480 βαθμούς, 208 περισσότερους από την Στούχετς ενώ η Κορίν Σούτερ από την Ελβετία, πλησιέστερη αντίπαλος της Γκότζια πριν τον αγώνα δεν κατάφερε να αποφύγει την πτώση.

«Είχα μία σταθερή εμφάνιση αλλά γνώριζα ότι δεν ήμουν τόσο γρήγορη και είχα κάποιες ατέλειες», είπε η νικήτρια η οποία αναφέρθηκε στον τραυματισμό στο χέρι που υπέστη στο Σεν Μορίτζ. «Οι συνθήκες δεν ήταν τόσο καλές για εκείνες που εμφανίστηκαν πρώτες εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας. Στην συνέχεια ο ουρανός καθάρισε και στο τέλος τα κατάφερα και είμαι πολύ χαρούμενη».

 Παρούσα στον αγώνα ήταν και η Μικαέλα Σίφριν με την Αμερικανίδα να διεκδικεί την 83η νίκη της καριέρας της, ξεπερνώντας την συμπατριώτισσά της, τη Λίντσεϊ Βον, ωστόσο έπρεπε να αρκεστεί στην 4η θέση.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά