fbpx

Ευρωπαϊκό Σκέλετον: Ιστορικό χρυσό μετάλλιο για τον Ματ Γουέστον

Ευρωπαϊκό Σκέλετον: Ιστορικό χρυσό μετάλλιο για τον Ματ Γουέστον

Ο Ματ Γουέστον έγινε ο πρώτος άνδρας αθλητής από τη Μεγάλη Βρετανία εδώ και 15 χρόνια που παίρνει τον τίτλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκέλετον με τη νίκη του στο Άλτενμπεργκ της Γερμανίας.

 Μία εβδομάδα πριν ο Γουέστον πανηγύρισε τη νίκη στο ίδιο μέρος για το παγκόσμιο κύπελλο σκέλετον και τα κατάφερε ξανά φτάνοντας και τις τρεις νίκες σε τέσσερις εμφανίσεις στην σεζόν. Κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Κρίστοφερ Γκροτίρ, πήρε τη δεύτερη θέση μπροστά στο κοινό της χώρας του ενώ την πρώτη τριάδα ολοκλήρωσε ο επίσης Γερμανός Άξελ Γιουνγκ.

 Ο προηγούμενος Βρετανός που είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στο αγώνισμα ήταν ο Κρίσταν Μπρόμλεϊ που είχε επικρατήσει στην Τσεζένα το 2008 ενώ είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο μετά από εκείνο της Λίζι Γιάρνολντ στο Ιγκλς το 2015.

 Με τη νίκη αυτή καθώς ο αγώνας προσμετρούσε για το παγκόσμιο κύπελλο ο Γουέστον ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας ενώ ο Γκροτίρ παραμένει πρωτοπόρος μετά τους 6 από τους 8 αγώνες της αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά