fbpx

FISU Winter Games: Πρώτο χρυσό μετάλλιο για τις Ηνωμένες Πολιτείες (vids)

FISU Winter Games: Πρώτο χρυσό μετάλλιο για τις Ηνωμένες Πολιτείες (vids)

Νίκλας Μαλατσίνσκι και Έβαν Νίκολς πήραν το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τις Ηνωμένες Πολιτείες στους Παγκόσμιους Χειμερινούς Πανεπιστημιακούς Αγώνες στο Λέικ Πλάσιντ της Νέας Υόρκης.

 Μετά από 4 αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες πήραν και το χρυσό στο τέλος της 5ης ημέρας δράσης. Η επιτυχία αυτή σημειώθηκε στο ομαδικό του βορινού σύνθετου στο όρος Φαν Χέβενμπεργκ με τους Αμερικανούς να κάνουν την ανατροπή.

 Τακούγια Νακαζάβα και Σακουτάρο Κομπαγιάσι είχαν προβάδισμα 25 δευτερολέπτων μετά το γύρο του άλματος όπου πήραν 235,8 βαθμούς ωστόσο έμειναν πίσω με διαφορά 7,4 δευτερολέπτων στο σκέλος της χιονοδρομίας. Το βάθρο συμπλήρωσε η ομάδα της Ουκρανίας με τους Ντμίτρο Μαζούρτσουκ και Βιτάλι Χρεμπένιουκ.

YouTube video

 Η Ιαπωνία παραμένει στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων παίρνοντας ένα ακόμα χρυσό με τον Ρίο Χιρόσε να παίρνει νέα νίκη, αυτή τη φορά στον τελικό του ατομικού αγώνα 10 χιλιομέτρων κλασικής τεχνικής στο σκι αντοχής. Έχοντας ενώσει τις δυνάμεις του με τη Ριν Σομπούε στο μεικτό ομαδικό σπριντ κλασικής τεχνικής, ο Χιρόσε πήρε τη νίκη και σε ατομικό επίπεδο. Το αργυρό μετάλλιο πήρε ο Νορβηγός Μάγκνους Μπο, ο οποίος κέρδισε 2 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο επίσης Νορβηγός Αντρέας Κίρκενγκ.

YouTube video

 Η Χίλα Νίμελα από τη Φινλανδία πήρε τον τίτλο στην απόσταση των 5 χιλιομέτρων στερώντας την ευκαιρία από την Εσθονή Μάριελ Πούλες να πάρει νέο χρυσό μετάλλιο ενώ το βάθρο συμπλήρωσε η Ιταλίδα Μαρία Μποκάρντι.

YouTube video

 Το χρυσό μετάλλιο στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση του αλπικού σκι κατέληξε στη Λεόνιε Φλέτγκεν που ηγήθηκε στο 1-2 για τη Γερμανία στο όρος Γουάιτφεϊς. Η Φλέτγκεν αποδείχθηκε ταχύτερη από την συμπατριώτισσά της, την Φαμπιάνα Ντορίγκο, για 14 εκατοστά του δευτερολέπτου ενώ το χάλκινο μετάλλιο έκανε δικό της η Έμα Χάμεργκααρντ από την Σουηδία.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά