fbpx

Παγκόσμιο νέων μπόμπσλεϊ και σκέλετον: Όλα τα χρυσά μετάλλια στη Γερμανία

Παγκόσμιο νέων μπόμπσλεϊ και σκέλετον: Όλα τα χρυσά μετάλλια στη Γερμανία

Η Γερμανία ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπόμπσλεϊ και σκέλετον νέων που πραγματοποιήθηκε στο Βίντερμπεργκ καταφέρνοντας μπροστά στο κοινό της χώρας της να πάρει και τους 6 τίτλους αλλά και τα 15 από τα 18 διαθέσιμα μετάλλια,

Το τετραπλό μπόμπσλεϊ είδε την οικοδέσποινα χώρα να παίρνει και τα 3 μετάλλια με την ομάδα του Νίκο Ζέμλερ να επικρατεί εκείνων που είχαν για πιλότους τους Άνταμ Άμουρ και Μαξιμίλιαν Ίλμαν.

 Η Μορίν Τσίμερ με τη Λόριν Ζίμπερτ επικράτησαν στο διπλό γυναικών με διαφορά 85 εκατοστών του δευτερολέπτου από τις συμπατριώτισσές τους, Λένα Μπέμερ και Λεόνιε Κλούβιγκ ενώ το χάλκινο πήγε στις επίσης Γερμανίδες Σάρλοτ Κάντριξ και Σίνθια Κβόφι. Η Τσίμερ υπερασπίστηκε τον τίτλο της στο ατομικό μπροστά από τις συμπατριώτισσές της, Κάντριξ και Ντιάνα Φιλίπσκι. Στο διπλό ανδρών ο Άμουρ με τον Μπένεντικτ Χέρτελ επικράτησαν των Ζέμλερ και Πεσκ ενώ στην 3η θέση βρέθηκε ο Ίλμαν με τον Χένρικ Πρόσκε.

Κάτοχος του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, η Χάνα Νάιζε και ο Σέντρικ Ρένερ πήραν τον τίτλο στο ατομικό σκέλετον. Μπροστά στο κοινό της ιδιαίτερης πατρίδας της η Νάιζε πήρε τον τίτλο για δεύτερη φορά και πρώτη από το 2021. Το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Βρετανές Τάμπιθα Στέκερ και Φρέγια Τάρμπιτ αντίστοιχα.

 Ο Ρένερ, κάτοχος του τίτλου στη γενική του Europe Cup το 2021 αποδείχθηκε ταχύτερος κατά 6 εκατοστά του δευτερολέπτου από τον Δανό Ράσμους Γιόχανσεν ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε ο νικητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες νεότητας, ο Γερμανός Λούκας Νίντεγκερ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χειμερινά