fbpx

FISU Winter Games: Το πανόραμα της τρίτης ημέρας (vids)

FISU Winter Games: Το πανόραμα της τρίτης ημέρας (vids)

Οι δίδυμες αδελφές Κασάι βρέθηκαν στην κορυφή του βάθρου στο βορινό σύνθετο των Παγκόσμιων Χειμερινών Πανεπιστημιακών Αγώνων που διεξάγονται στο Λέικ Πλάσιντ της Νέας Υόρκης.

 Αυτή τη φορά ήταν η Γιούνα που τερμάτισε πρώτη στην ατομική μαζική εκκίνησης έχοντας μείνει πίσω από την αδερφή της, την Χαρούκα, στο ατομικό Γκούντερσεν. Η Χαρούκα ήταν πρώτη στο σκέλος του σκι αντοχής αλλά η Γιούνα την ξεπέρασε στο γύρο του άλματος όπου κατέλαβε 122,2 βαθμούς. Η αδερφή της πήρε τη 2η θέση με 113,6 ενώ η Πολωνή Γιοάνα Κιλ έκανε δικό της το χάλκινο μετάλλιο με διαφορά μόλις 2 δεκάτων του βαθμού από τη Γιαπωνέζα Σάνα Αζεγκάμι.

Οι επιτυχίες για την Ιαπωνία συνεχίστηκαν στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών με τη νίκη του Σακουτάρο Κομπαγιάσι ο οποίος έκανε την ανατροπή από το σκέλος του σκι αντοχής με ένα άλματα που του απέφερε 143 βαθμούς. Αυτό σήμαινε ότι επικράτησε του Αμερικανού Νίκλας Μαλατσίνσκι ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο επίσης Αμερικανός, ο 19χρονος Έβαν Νίκολς.

Στο όρος Φαν Χέβενμπεργκ διεξήχθησαν και τα αγωνίσματα του σκι αντοχής με τη Φινλανδία να παίρνει το χρυσό στο σπριντ ελεύθερης τεχνικής με τον Βέρνερι Πόικονεν ο οποίος κάλυψε τη διαδρομή του ενάμιση χιλιομέτρου σε 2 λεπτά και 34,74 δευτερόλεπτα. Ο Ισπανός Τζάουμε Πουέγιο ήταν δεύτερος με τον Γάλο Τομ Μανσινί να ολοκληρώνει το βάθρο.

YouTube video

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η Μαριέλ Πούλες από την Εσθονία σε 2 λεπτά και 54,57 δευτερόλεπτα. Η Τίλια Όλκονεν από την Φινλανδία ήταν δεύτερη με τη Γερμανίδα Άνα-Μαρία Ντίτσε να κάνει δικό της το χάλκινο μετάλλιο.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά