fbpx

FISU Winter Games: Η Ισπανία πήρε τη νίκη στο αλπικό σύνθετο

FISU Winter Games: Η Ισπανία πήρε τη νίκη στο αλπικό σύνθετο

Η Ισπανία ήταν εκείνη που ξεχώρισε στα αλπικά σύνθετα των Παγκόσμιων Χειμερινών Πανεπιστημιακών Αγώνων στο Λέικ Πλάσιντ της Νέας Υόρκης με τον Άλμπερτ Ορτέγκα και την Σέλια Αμπάντ να παίρνουν τη νίκη στο όρος Γουάιτφεϊς.

 Ο Τσέχος Γιαν Ζάμπιστραν ήταν το φαβορί για τον τίτλο στους άνδρες μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στην υπεργιγαντιαία κατάβαση ωστόσο αν και με εμπειρία από Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Πιονγκτσάνγκ το 2018, είχε ένα λάθος που του κόστισε το χρυσό τερματίζοντας μισό δευτερόλεπτο βραδύτερος με αποτέλεσμα να πάρει το χάλκινο μετάλλιο. Το αργυρό πήρε ο Λιθουανός Αντρέι Ντρουκαρόι με διαφορά μόλις ενός εκατοστού του δευτερολέπτου από τον Ζάμπιστραν.

YouTube video

 Στο γυναικείο αγώνισμα, η Αμπάντ πήρε τον τίτλο με ένα πολύ καλό δεύτερο σκέλος στην πίστα της υπεργιγαντιαίας κατάβασης. Η 22χρονη, πήρε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ισπανία στη διοργάνωση επικρατώντας της Γαλλίδας Τζούλια Νταγκοριό με διαφορά 46 εκατοστών του δευτερολέπτου ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε η Γερμανία Λεόνιε Φλέτγκεν.

YouTube video

 Το σκι κρος γυναικών του freestyle σκι είδε τη Λιν Καχίσι να παίρνει τη νίκη που αποτελεί και το 9ο χρυσό μετάλλιο για τη Ιαπωνία. Δεύτερη η Σλοβάκα Νίκολα Φρίτσοβα ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε η Ελίζαμπεθ Αν Φιλατρό από τη Γαλλία.

YouTube video

 Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο Σκοτ Τζόουνς πήρε τη νίκη με τη Μεγάλη Βρετανία να πανηγυρίζει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο. Ο Τζόουνς τερμάτισε μπροστά από τους Γερμανούς Τιμ-Όλε Μιτς και Νίκλας Ίλιγκ.

YouTube video

 Στο άλμα με σκι η Πολωνή Νικόλ Κοντέρλα στέρησε από την Ιαπωνία δέκατο χρυσό μετάλλιο καθώς επιβλήθηκε στον τελικό της Ματσίκο Κουμπότα με 231,6 βαθμούς έναντι 224,8 της αντιπάλου της. Η επίσης Πολωνή Κίνγκα Ράιντα ήταν εκείνη που ολοκλήρωσε την τριάδα του βάθρου.

YouTube video

 Ο Ντάνιλ Βασίλιεφ ήταν ο νικητής στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών με τον αθλητή από το Καζακστάν να φτάνει τους 257,3 βαθμούς μετά από 2 γύρους. Οι Αυστριακοί Μαξιμίλιαν Λίνερ και Τίμοπν-Πάσκαλ Καχόφερ ακολούθησαν από τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά