fbpx

Παγκόσμιο U18: Σουηδία και Καναδάς πέρασαν στον τελικό (vid)

Παγκόσμιο U18: Σουηδία και Καναδάς πέρασαν στον τελικό (vid)

Η οικοδέσποινα του γυναικείου παγκοσμίου πρωταθλήματος κάτω των 18 ετών, Σουηδία, θα αντιμετωπίσει τον Καναδά στον τελικό μετά τη διεξαγωγή 2 δραματικών ημιτελικών στο Έστερσουντ.

 Η Σουηδία νίκησε ηττήθηκε με 6-3 την επτά φορές κάτοχο του τίτλου και περυσινή φιναλίστ ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών στο πρώτο ματς του τουρνουά, κάτι που σήμαινε ότι έπρεπε να νικήσει στα προημιτελικά με 6-1 την Σλοβακία για να περάσει στην τελική τετράδα.

 Η αμερικανική ομάδα δεν είχε δεχθεί γκολ στο τουρνουά και η Λουσία Ντι Τζιρολάμο πήρε την ασίστ από τη Φίνλεϊ ΜακΚάρθι ανοίγοντας το σκορ. Οι Σουηδές όμως έκαναν την ανατροπή σε 2 φάσεις με παίκτρια παραπάνω στη δεύτερη περίοδο,. Η Μίρα Γιούνγκακερ ισοφάρισε προτού η Άστριντ Λίντεμπεργκ πετύχει το καθοριστικό όπως αποδείχθηκε τέρμα.

 Ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός είδε και την πρώτη παράταση στο τουρνουά με την 8 φορές κάτοχο του τίτλου ομάδα του Καναδά να έρχεται ισόπαλη 2-2 με τη Φινλανδία. Η Άμπι Στόουνχαουζ άνοιξε το σκορ στην πρώτη περίοδο με την Σάνι Βάνχανεν να ισοφαρίζει στη δεύτερη και την Παουλίνα Σάλονεν να κάνει το 2-1 με παίκτρια παραπάνω στην 3η. Η Άλεξ Λόου ισοφάρισε και η Άβα Μέρφι πέτυχε το γκολ στον επιπλέον χρόνο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά