fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπόμπσλεϊ: Δεύτερη νίκη στην σεζόν για τη Χάμφρις

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπόμπσλεϊ: Δεύτερη νίκη στην σεζόν για τη Χάμφρις

Κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου και του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο ατομικό η Κάιλι Χάμφρις πήρε τη δεύτερη νίκη της στην σεζόν επικρατώντας στο Άλτενμπεργκ της Γερμανίας ενώ ο ντόπιος Γιοχάνες Λόχνερ έφτασε τις τρεις νίκες στο διπλό στον 5ο σταθμό της σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου μπόμπσλεϊ.

 Η 37χρονη από το Κάλγκαρι του Καναδά, η οποία πήρε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2010 και του 2014 προτού πάρει τον τίτλο στο ατομικό στο Πεκίνο έκανε την ανατροπή στο δεύτερο σκέλος. Αγωνιζόμενη εδώ και μερικά χρόνια για τις Ηνωμένες Πολιτείες με την σημαία της οποίας πήρε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2020 και το 2021 επικράτησε της κατόχου του Ολυμπιακού τίτλου στο διπλό, της ντόπιας Λάουρα Νόλτε, με διαφορά 55 εκατοστών του δευτερολέπτου ενώ η 3η θέση πήγε στην Καναδή Σίνθια Άπια που ήταν βραδύτερη για 94 εκατοστά του δευτερολέπτου.

 Η Χάμφρις που έχει βρεθεί στο βάθρο και στους 5 αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου αυτή την σεζόν αύξησε τη διαφορά της στη βαθμολογία καθώς έφτασε τους 1.070 ενώ η Νόλτε ακολουθεί με 1.020 και η Γερμανίδα Λίζα Μπούκβιτς είναι 3η με 946.

 Ο Φέλιξ Λόχνερ, κάτοχος του αργυρού Ολυμπιακού μεταλλίου σε διπλό και τετραπλό μπόμπσλεϊ, αγωνίστηκε μαζί με τον Γκέοργκ Φλαισχάουερ και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στα 2 σκέλη επικρατώντας με διαφορά 44 εκατοστών του δευτερολέπτου του Βρετανού Μπραντ Χολ που αγωνίστηκε με τον Τέιλορ Λόρενς. Ο Φραντσέσκο Φρίντριχ, κάτοχος 2 Ολυμπιακών χρυσών μεταλλίων και 7 σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στο αγώνισμα ήταν τρίτος με τον Αλεξάντερ Σούλερ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά