fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Δεύτερη νίκη στο Βένγκεν για τον Κίλντε (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Δεύτερη νίκη στο Βένγκεν για τον Κίλντε (vid)

Μετά τη νίκη στην υπεργιγαντιαία κατάβαση ο Αλεξάντερ Όμοντ Κίλντε κατάφερε να πάρει τη νίκη και στην ελεύθερη κατάβαση στο Βένγκεν της Ελβετίας για το παγκόσμιο κύπελλο αλπικού σκι.

 Ο Νορβηγός κατάφερε να επικρατήσει ξανά του μεγάλου του αντιπάλου, του Μάρκο Όντερματ, ο οποίος μπροστά στο κοινό της χώρας του κατέλαβε τη δεύτερη θέση με διαφορά 88 εκατοστών του δευτερολέπτου και παραμένει χωρίς νίκη στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Ο Ιταλός Ματία Κάσε ήταν αυτός που ολοκλήρωσε την πρώτη τριάδα παίρνοντας το πρώτο του βάθρο από τον περασμένο Δεκέμβριο στη Βαλ Γκαρντένα.

 Ο Κίλντε είναι ο κάτοχος του τίτλου στο αγώνισμα και δείχνει ότι θα διατηρήσει στην κατοχή του την κρυστάλλινη σφαίρα καθώς μετρά τέσσερις νίκες σε 6 αγώνες και απομένουν άλλοι 5 έχοντας διαφορά 119 βαθμών από τον Όντερματ. Αν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό ίσως καταφέρει να σπάσει και το ρεκόρ των 2.000 βαθμών σε μία αγωνιστική περίοδο σε όλα τα αγωνίσματα, ένα ρεκόρ που κατέχει ο Αυστριακός Χέρμαν Μάιερ με τον Κίλντε να μετράει αυτή την στιγμή 846.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά