fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Νικητής στο Super-G του Βένγκεν ο Κίλντε (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Νικητής στο Super-G του Βένγκεν ο Κίλντε (vid)

O Αλεξάντερ Όμοντ Κίλντε ρίσκαρε και δικαιώθηκε καθώς αναδείχθηκε νικητής στην υπεργιγαντιαία κατάβαση του Βένγκεν, στην Ελβετία, στο πλαίσιο του παγκοσμίου κυπέλλου σκι.

Στη θρυλική αλλά και τρομακτική πίστα Λάουγκενχορν όπου οι υψηλότερες ταχύτητες αγγίζουν τα 160 χιλιόμετρα την ώρα, ο Νορβηγός πήρε τη δεύτερη νίκη του στην σεζόν με διαφορά 27 εκατοστών του δευτερολέπτου από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, τον Στεφάν Ροζεντίν.

 Ο Ελβετός αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του αγώνα, ο οποίος στους προηγούμενους 75 αγώνες της καριέρας του είχε να επιδείξει ως καλύτερο αποτέλεσμα μία 5η θέση, αυτή τη φορά όμως πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο. Πρωτοπόρος στη γενική του παγκοσμίου κυπέλλου αλλά και στη βαθμολογία του αγωνίσματος, ο Μάρκο Όντερματ είχε τον τίτλο του φαβορί για τη νίκη στη χώρα του, ωστόσο ο Ελβετός ήταν εκείνος που ολοκλήρωσε την τριάδα του βάθρου σε απόσταση 66 εκατοστών του δευτερολέπτου από το νικητή.

 Στο περιθώριο του αγώνα ο 34χρονος Μάουρο Καβιέτσελ, κάτοχος του τίτλου στο αγώνισμα το 2020, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη δράση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά