fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Άλματος: Πρώτη στα προκριματικά του Ζάο η Τακανάσι

Παγκόσμιο Κύπελλο Άλματος: Πρώτη στα προκριματικά του Ζάο η Τακανάσι

Η Γιαπωνέζα Σάρα Τακανάσι είχε την καλύτερη επίδοση στα προκριματικά για το παγκόσμιο κύπελλο άλματος με σκι μπροστά στο κοινό της χώρας της.

 Η Τακανάσι, η οποία μετρά 63 νίκες καριέρας και θεωρείται ως μία από τις κορυφαίες όλων των εποχών, βρέθηκε σε καλή κατάσταση στο Ζάο συγκεντρώνοντας 110,9 βαθμούς. Στη 2η θέση ακολούθησε η Έβα Πίνκελνιγκ με 109,8 ενώ οι Γερμανίδες Ζελίνα Φράιταγκ και Καταρίνα Αλτάους είχαν την 3η και 4η επίδοση αντίστοιχα.

 Η Γιαπωνέζα είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας ενώ μετρά και 4 μετάλλια σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Πίνκελνιγκ παραμένει πρωτοπόρος στη γενική βαθμολογία μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Silvester Tour ενώ δεύτερη είναι η Αλτάους που μετρά τρεις νίκες αυτή την σεζόν.

 Η Τακανάσι δεν έχει πάρει νίκη στην σεζόν με την πιο πρόσφατη επιτυχία της να έχει σημειωθεί στο Όσλο της Νορβηγίας το Μάρτιο του 2022 ωστόσο συνεχίζει να έχει την πρώτη θέση στην σχετική λίστα όλων των εποχών, με 63 έναντι 30 της πλησιέστερης αντιπάλου της, της Νορβηγίδας Μάρεν Λούντμπι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά