fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Βορινού Σύνθετου: Νικητής στην Ότεπα ο Λάμπαρτερ (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Βορινού Σύνθετου: Νικητής στην Ότεπα ο Λάμπαρτερ (vid)

Ο Γιοχάνες Λάμπαρτερ πήρε μία πολύ αμφίρροπη νίκη στον αγώνα μαζικής εκκίνησης στην Ότεπα της Εσθονίας για το παγκόσμιο κύπελλο βορινού σύνθετου, την πρώτη του στην σεζόν. Το σκέλος των 10 χιλιομέτρων ήταν συναρπαστικό με τον Γιανς Όφτεμπρο από τη Νορβηγία να επικρατεί του αδερφού του, Έιναρ, με διαφορά τριών δεκάτων του δευτερολέπτου ενώ στα 9 δέκατα από την κορυφή βρέθηκε ο Λάμπαρτερ.

 Ο Αυστριακός είχε το μεγαλύτερο άλμα της ημέρας στα 99,5 μέτρα και πήρε 133,8 βαθμούς επικρατώντας του Ίλκα Χέρολα από τη Φινλανδία που με 98,5 μέτρα και 124,1 βαθμούς εξασφάλισε τη 2η θέση. Την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε ο Αυστριακός Τόμας Ρετενμπέργκερ με άλμα στα 96,5 μέτρα και 116,7 βαθμούς παίρνοντας και το πρώτο του μετάλλιο σε αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου.

YouTube video

Ο αγώνας των γυναικών ματαιώθηκε καθώς παρά το γεγονός ότι οι αθλήτριες πήραν μέρος στο σκέλος του σκι αντοχής, οι ισχυροί άνεμοι έκαναν απαγορευτική τη δράση για το σκέλος του άλματος.

 Στο σπριντ που προηγήθηκε ωστόσο η πρωτοπόρος στη γενική του παγκοσμίου κυπέλλου, η Ίντα Μαρί Χάγκεν από τη Νορβηγία αποδείχθηκε ταχύτερη από την συμπατριώτισσά της και πρωτοπόρο στη γενική βαθμολογία του παγκοσμίου κυπέλλου, την Γκίντα Βέστφολντ Χάνσεν για 7 δέκατα του δευτερολέπτου ενώ 3η ήταν η Έμα Βόλαβσεκ σε απόσταση 10,9 δευτερολέπτων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά