fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Εντός έδρας νίκη για τον Όντερματ (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Εντός έδρας νίκη για τον Όντερματ (vid)

Το Αντελμπόντεν στην Ελβετία αποτελεί από τους πιο ελκυστικούς σταθμούς της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης κάθε σεζόν στο παγκόσμιο κύπελλο αλπικού σκι και μπροστά σε 35.000 θεατές ο Μάρκο Όντερματ δεν θα μπορούσε να χάσει τη νίκη.

Νικητής στο ίδιο μέρος πέρυσι, είχε αρκετές δύσκολες στιγμές φέτος πιέζοντας στο απόλυτο όριο και ο Ελβετός αποδείχθηκε ταχύτερος για άλλη μία φορά, επικρατώντας με διαφορά 73 εκατοστών του δευτερολέπτου του Νορβηγού Χένρικ Κριστόφερσεν ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε ένας άλλος Ελβετός, ο Λοϊκ Μεϊγιάρ, όντας βραδύτερος κατά 1,66 δευτερόλεπτα από τον συμπατριώτη του.

«Είναι απίστευτο, τρελό, κατάφερα πραγματικά να απολαύσω τον αγώνα σήμερα», είπε ο Όντερματ. «Μετά την περασμένη χρονιά ήξερα ότι μπορούσα να φτάσω στη νίκη και τώρα είμαι πολύ συγκινημένος». Αυτή ήταν η 6η νίκη του Ελβετού σε 13 αγώνες στην σεζόν και με διαφορά 400 βαθμών από τον πλησιέστερο αντίπαλό του έχει ήδη βάλει πλώρη για την κατάκτηση της μεγάλης κρυστάλλινης σφαίρας για 2η διαδοχική αγωνιστική περίοδο. Με αυτό το ρυθμό ο ίδιος μπορεί να απειλήσει και το απόλυτο ρεκόρ συγκομιδής βαθμών, αυτό των 2.414 βαθμών της Σλοβένας Τίνα Μάζε που είχε 11 νίκες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά