fbpx

Ευρωπαϊκό Πατινάζ Ταχύτητας: Οριακό πλεονέκτημα για τον Ότεσπιρ (vids)

Ευρωπαϊκό Πατινάζ Ταχύτητας: Οριακό πλεονέκτημα για τον Ότεσπιρ (vids)

Μόλις 995 χιλιοστά του βαθμού χωρίζουν τους πρώτους 7 αθλητές στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πατινάζ ταχύτητας που διεξάγεται στο Χάμαρ της Νορβηγίας μετά την πρώτη ημέρα δράσης. Ο Ολλανδός Χάιν Ότεσπιρ δεν άρχισε καλά στα 500 μέτρα ωστόσο ήταν ο κορυφαίος στην απόσταση των χιλίων.

 Επίσης από την Ολλανδία, ο Μεράιν Σέπερκαμπ ακολουθεί με διαφορά μόλις 14 εκατοστών του δευτερολέπτου ενόψει του δεύτερου αγώνα 500 μέτρων σήμερα ενώ ο Εσθονός Μάρτεν Λίιβ, ο Ολλανδός Κάι Βερμπάι και ο νικητής του αγώνα 500 μέτρων, ο Ιταλός Ντάβιντ Μπόσα, διεκδικούν επίσης θέση στο βάθρο.

 Στον αγώνα των 500 μέτρων οι πρώτοι 5 αθλητές ήταν σε απόσταση ενός δεκάτου του δευτερολέπτου με τον Μπόσα να έχει την καλύτερη επίδοση με 35,02 δευτερόλεπτα. Ο 30χρονος Ιταλός πήρε το πρώτο του μετάλλιο σε παγκόσμιο κύπελλο τον περασμένο μήνα στο Κάλγκαρι, το χάλκινο στα χίλια μέτρα, επικρατώντας στο Χάμαρ με διαφορά 2 εκατοστών του δευτερολέπτου του Σέπερκαμπ ενώ ο Ότεσπιρ κατέλαβε την 5η θέση.

 Ο Μπόσα άρχισε τον αγώνα των χιλίων μέτρων με διαφορά τεσσάρων εκατοστών του δευτερολέπτου από τον Σέπερκαμπ αλλά δεν μπόρεσε να μείνει μπροστά ενώ ο 34χρονος Ότεσπιρ ήταν αυτός που επικράτησε με διαφορά 44 εκατοστών του δευτερολέπτου από τον συμπατριώτη του. Τρίτος είναι ο Λίιβ ο οποίος αν καταφέρει να μείνει σε αυτή τη θέση θα γίνει ο πρώτος Εσθονός στην ιστορία που θα πάρει μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά