fbpx

Tour de Ski: Πέρασε στην κορυφή η Κάρλσον

Tour de Ski: Πέρασε στην κορυφή η Κάρλσον

Η Φρίντα Κάρλσον τήρησε την υπόσχεσή της να μπει δυνατά στον κλασικό αγώνα 10 χιλιομέτρων στο Όμπερσντορφ της Γερμανίας και με τη νίκη πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας του Tour de Ski.

 Αυτή ήταν η 3η νίκη για την Σουηδή και το έκτο της βάθρο στην σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου σκι αντοχής, κάτι που θα της δώσει και αυξημένη αυτοπεποίθηση ενόψει του αγώνα καταδίωξης 20 χιλιομέτρων ελεύθερης τεχνικής, στην απόσταση που έχει πάρει τις άλλες 2 νίκες της.

 «Είμαι ενθουσιασμένη για τον επόμενο αγώνα», δήλωσε η 23χρονη. «Ένιωσα καλά οπότε ήταν ευχάριστα». Η Σουηδή εκκίνησε 38η κατά σειρά και η τακτική της ήταν σαφής καθώς ήταν ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη από κάθε άλλη στα πρώτα 500 μέτρα. Στο δεύτερο γύρο η διαφορά ήταν κοντά στα 10 δευτερόλεπτα ενώ στον τρίτο είχε ξεπεράσει τα 20.

 Εξασφαλίζοντας αρκετούς βαθμούς bonus, έριξε το ρυθμό προς το τέλος με την Κρίστα Παρμακόσκι από την Φινλανδία, κάτοχος του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου, να παίρνει τη 2η θέση σε απόσταση 16,6 δευτερολέπτων από τη νικήτρια και ενάμιση μπροστά από τη Νορβηγίδα Άνε Κιέρστι Κάλβαα που ολοκλήρωσε την τριάδα του βάθρου.

https://www.youtube.com/watch?v=B3_EWxyu0aA
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά