fbpx

Tour de Ski: Τα κατάφερε με την…6η η Τίριλ Ούντνες Βενγκ (vid)

Tour de Ski: Τα κατάφερε με την…6η η Τίριλ Ούντνες Βενγκ (vid)

Το 2023 άρχισε καλά για την πρωτοπόρο στη γενική του παγκοσμίου κυπέλλου σκι αντοχής, την Τίριλ Ούντνες Βενγκ, καθώς κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στο Tour de Ski επικρατώντας στα 10 χιλιόμετρα καταδίωξης κλασικής τεχνικής στο Βαλ Μουστέρ της Ελβετίας.

 Η 26χρονη Νορβηγίδα που είχε βρεθεί 5 φορές στο βάθρο του παγκοσμίου κυπέλλου εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν αυτή την σεζόν, κατάφερε να διασχίσει πρώτη τη γραμμή του τερματισμού επικρατώντας της συμπατριώτισσάς της, Άνε Κιέρστι Κάλβαα, της Φινλανδής Κέρτου Νίσκανεν και της Σουηδής Φρίντα Κάρλσον.

Νικήτρια στον αγώνα σπριντ, η Ναντίν Φάντριχ από την Ελβετία, έμεινε γρήγορα πίσω με τη Νίσκανεν, την κάτοχο του αργυρού μεταλλίου στο αγώνισμα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου να ξεκινά 16η αλλά να μαζεύει 5 δευτερόλεπτα στον προτελευταίο γύρο και να περνάει πρώτη 1.300 μέτρα πριν το τέλος. Η Βενγκ ωστόσο ήταν εκείνη που πήρε τη νίκη με 2η την Φινλαδή και 3η την Σουηδή Κάρλσον με διαφορά τεσσάρων και έξι δεκάτων του δευτερολέπτου αντίστοιχα.

 «Ήταν πολύ σκληρά εκεί πέρα», είπε η Βενγκ που πλέον πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας του Tour de Ski. «Η Φρίντα Κάρλσον πήγαινε πολύ γρήγορα, οι κατηφόρες με έσωσαν, είχα γρήγορα πέδιλα οπότε παρά τη διαφορά που έπρεπε να καλύψω ένιωθα ότι μπορούσα να τα καταφέρω στα κατηφορικά κομμάτια».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά