fbpx

Four Hills Tournament: Νικητής στο Όμπερσντορφ ο Γκράνερουντ (vids)

Four Hills Tournament: Νικητής στο Όμπερσντορφ ο Γκράνερουντ (vids)

Ο Χάλβορ Έγκνερ Γκράνερουντ πήρε με εμφατικό τρόπο τη νίκη στο Όμπερσντορφ της Γερμανίας, στον πρώτο αγώνα του τουρνουά των τεσσάρων λόφων.

 Ο Γκράνερουντ που είχε την καλύτερη επίδοση στα προκριματικά κατάφερε 24 ώρες μετά να πλησιάσει το ρεκόρ λόφου στον πρώτο γύρο και τελικά έγινε ο πρώτος Νορβηγός που νικά στην συγκεκριμένη πίστα από το 2012. Ο ίδιος ολοκλήρωσε με 312,4 βαθμούς, πολύ μπροστά από το πολωνικό δίδυμο των Πιοτρ Ζίλα και Ντάβιντ Κουμπάτσκι που συγκέντρωσαν 299 και 294,9 βαθμούς αντίστοιχα.

 «Είναι αγνή χαρά», είπε ο νικητής στο Eurosport. «Κατάφερα να αγκαλιάσω τους γονείς μου μετά την τελετή απονομής και πραγματικά ένιωσα τη χαρά. Το να κερδίζεις εδώ με αυτή την ατμόσφαιρα είναι πάρα πολύ ωραίο».

 Μπροστά στο κοινό της χώρας του ο Γερμανός Καρλ Γκάιγκερ κατέλαβε την 5η θέση με 292 βαθμούς ενώ ο κάτοχος του τίτλου, ο Ιάπωνας Ριόγιου Κομπαγιάσι έμεινε εκτός της πρώτης δεκάδας. Ο δεύτερος σταθμός διεξάγεται στο Γκάρμις – Παρτενκίρχεν, επίσης στη Γερμανία, με τα προκριματικά στις 31 Δεκεμβρίου και τον αγώνα την Πρωτοχρονιά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά