fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Αποσύρθηκε ο Ματίας Μάγιερ

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Αποσύρθηκε ο Ματίας Μάγιερ

Σοκ προκάλεσε ο Ματίας Μάγιερ ο οποίος ανακοίνωσε ότι αποσύρεται άμεσα από τη δράση λίγες ώρες πριν τον σημερινό αγώνα υπεργιγαντιαίας κατάβασης στο Μπόρμιο της Ιταλίας για το παγκόσμιο κύπελλο αλπικού σκι.

 Ο Αυστριακός ολοκλήρωσε την επιθεώρηση της πίστας το πρωί προτού ανακοινώσει στα ΜΜΕ ότι δεν θα αγωνιστεί ξανά. Ο 32χρονος πήρε τρία χρυσά μετάλλια σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Σότσι, Πιονγκτσάνγκ και Πεκίνο. «Έκανα την τελευταία μου επιθεώρηση σήμερα», είπε στο αυστριακό τηλεοπτικό κανάλι ORF. «Δεν θέλω να αγωνίζομαι άλλο. Είχα μία υπέροχη περασμένη σεζόν με τον τρίτο Ολυμπιακό τίτλο και άρχισα καλά αυτή την σεζόν, είμαι χαρούμενος αλλά είχα αρκετά».

 Στην συνέχεια ο ίδιος μίλησε και στο Eurosport. «Έτσι είναι η ζωή, συνεχίζεται. Πέρασα πολύ καλά και οφείλω να ευχαριστήσω την αυστριακή ομάδα σκι που δούλεψε τόσο σκληρά. Θα δούμε τι θα φέρουν οι επόμενες ημέρες για εμένα».

 Ο Μάγερ έκανε ντεμπούτο στο παγκόσμιο κύπελλο το 2009 και σύντομα έγινε ένας από τους κορυφαίους σκιέρ στην ταχύτητα κερδίζοντας το χρυσό στην ελεύθερη κατάβαση στο Σότσι το 2014. Αν και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του το 2018, πήρε το χρυσό στην υπεργιγαντιαία κατάβαση και ακολούθησε νέος τίτλος, στο ίδιο αγώνισμα, νωρίτερα φέτος στο Πεκίνο. Ο Αυστριακός δεν πήρε ποτέ μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά στο παγκόσμιο κύπελλο είχε 11 νίκες και 45 βάθρα.

 «Είμαι κάπως σοκαρισμένος», είπε ο Αλεξάντερ Όμοντ Κίλντε στο Eurosport. «Μόλις έμαθα τα νέα, δεν το περίμενα. Όταν έχεις τελειώσει το νιώθεις. Είναι κρίμα για το άθλημα επειδή είναι ένας σπουδαίος σκιέρ και θα μας λείψει, ελπίζω να αποφασίσει να επιστρέψει».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά