fbpx

Πιθανή η αποχώρηση πριν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026 για τη Λάρα Γκουτ

Πιθανή η αποχώρηση πριν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026 για τη Λάρα Γκουτ

Κάτοχος του τίτλου στην υπεργιγαντιαία κατάβαση, η Λάρα Γκουτ είναι πολύ πιθανό να μην υπερασπιστεί την επιτυχία της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες σε Μιλάνο και Κορτίνα το 2026.

 Η Ελβετίδα πήρε το πρώτο της χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο φέτος το Φεβρουάριο στη διοργάνωση του Πεκίνου επιβεβαιώνοντας ότι είναι το φαβορί καθώς την προηγούμενη χρονιά είχε αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια επικρατώντας της Μίριαμ Πούκνερ από την Αυστρία και της συμπατριώτισσάς της, της Μισέλ Γκιζέν.

 Η Γκουτ είχε χάσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ το 2010 εξαιτίας τραυματισμού ενώ στο Σόιτσι το 2014 πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην ελεύθερη κατάβαση. Η ίδια δεν μπόρεσε να βρεθεί στο βάθρο της Πιονγκτσάνγκ το 2018 στην υπεργιγαντιαία κατάβαση ωστόσο πήρε το χάλκινο στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση.

 Έχοντας περάσει τα 30 της χρόνια η Γκουτ αμφιβάλει ότι θα είναι σε θέση να συνεχίσει για αρκετό διάστημα την καριέρα της ώστε να πάρει μέρος στην Ιταλία το 2026. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως όταν στην ίδια πίστα στην Κορτίνα Ντ’Αμπέτσο διεξήχθη η δράση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα η Ελβετίδα είχε πάρει τον τίτλο σε υπεργιγαντιαία κατάβαση και γιγαντιαίο σλάλομ και το χάλκινο στην ελεύθερη κατάβαση.

 «Μπορώ να διακρίνω ότι η προσπάθεια δεν γίνεται ευκολότερη, αρχίζω να νιώθω κάπως την ηλικία μου, δεν πιστεύω ότι θα συνεχίσω έως το 2026», είπε στην εφημερίδα Blick της χώρας της. Σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου μετράει 35 νίκες και 66 βάθρα με πιο πρόσφατη επιτυχία τη νίκη αυτή την σεζόν στο γιγαντιαίο σλάλομ του Κίλινγκτον, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά