fbpx

Δική της διοργάνωση άλματος και βορινού σύνθετου σχεδιάζει η Ρωσία

Δική της διοργάνωση άλματος και βορινού σύνθετου σχεδιάζει η Ρωσία

Η ομοσπονδία άλματος και βορινού σύνθετου της Ρωσίας σχεδιάζει να προχωρήσει σε μία δική της διοργάνωση με την συμμετοχή φιλικών προς εκείνης χωρών το Μάρτιο, από την στιγμή που οι αθλητές της δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της διεθνούς ομοσπονδίας εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

 Ο Ντμίτρι Ντουμπρόφσκι, πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας σε άλμα και βορινό σύνθετο, δήλωσε ότι το τουρνουά που θα λέγεται Copper Mountain Cup, θα διεξαχθεί στην περιοχή του Σβερντλόφσκ. Ο ίδιος εξήγησε ότι η περιοχή είναι κατάλληλη για να φιλοξενήσει περισσότερους αθλητές κάποιοι εκ των οποίων μπορεί να αγωνίζονται και στο παγκόσμιο κύπελλο.

 «Θέλαμε να αρχίσουμε τους αγώνες το Δεκέμβριο αλλά ήμασταν κάπως ανέτοιμοι στην οργάνωση επειδή έπρεπε να υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη αλλά εξαιτίας του παγκοσμίου κυπέλλου δεν υπήρχε μεγάλο περιθώριο να προετοιμαστούμε και να καλέσουμε περισσότερες χώρες οπότε αποφασίσαμε την αναβολή έως το Μάρτιο», είπε ο Ντουμπρόφσκι στο TASS.

 «Ελπίζουμε ότι το Μάρτιο όχι μόνο οι Ρώσοι αθλητές αλλά και εκείνοι από φιλικές χώρες θα έρθουν και θα πάρουν μέρος. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα είναι μία διεθνής διοργάνωση αλλά μία εσωτερική ρωσική. Θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε τους αγώνες στο υψηλότερο επίπεδο με το τουρνουά να αποκαλείται Copper Mountain Cup».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά