fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Αποσύρεται τον επόμενο μήνα ο Μπέατ Φόιτς

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Αποσύρεται τον επόμενο μήνα ο Μπέατ Φόιτς

Ο Μπέατ Φόιτς ανακοίνωσε ότι ο Ιανουάριος του 2023 θα είναι και ο τελευταίος μήνας της καριέρας του στο παγκόσμιο κύπελλο αλπικού σκι μετά τον αγώνα στο Κίτζμπουελ.

 Ο Φόιτς είναι ένας από τους επιτυχημένους σκιέρ της τελευταίας δεκαετίας έχοντας πάρει τον τίτλο στην ελεύθερη κατάβαση τέσσερις διαδοχικές σεζόν από το 2018 έως το 2021 ενώ αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής μπροστά στο κοινό της χώρας του, στην Ελβετία, το 2017 και πήρε το χρυσό μετάλλιο φέτος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

 Ο 35χρονος δεν είναι σε καλή κατάσταση αυτή την σεζόν με καλύτερο αποτέλεσμα μία 5η θέση που πήρε στην ελεύθερη κατάβαση, στο Λέικ Λουίζ του Καναδά. «Το να πιέζεις το όριό σου και να ρισκάρεις ήταν τα πάθη μου στο σκι για χρόνια», είπε. «Η διαίσθησή μου ήταν συχνά το κλειδί για την επιτυχία. Τώρα μου λέει ότι έχω φτάσει στο σωματικό μου όριο. Ανυπομονώ να περάσω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου και να αντιμετωπίσω τις νέες  προκλήσεις που θα έρθουν στη ζωή μου. Την ίδια στιγμή είμαι απίστευτα ευγνώμων που κατάφερα να απολαύσω το πάθος μου για τόσο καιρό και ήμουν ικανός να βιώσω πολλές συγκινητικές στιγμές».

 Μετά από 16 χρόνια στο παγκόσμιο κύπελλο αλπικού σκι ο ίδιος θα βάλει τέλος στην αγωνιστική του καριέρα στις 21 Ιανουαρίου 2023, στο Κίτζμπουελ της Αυστρίας. Μέχρι τότε ωστόσο θα πάρει μέρος στο Μπόρμιο στις 28 Δεκεμβρίου, σε μία από τις δυσκολότερες πίστες στην ελεύθερη κατάβαση ενώ θα αγωνιστεί και στο Βένγκεν. Απών θα είναι από το παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο διεξάγεται το διάστημα 7-19 Φεβρουαρίου στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά